Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Συναγερμός για νέα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ύπαρξη νέων κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε αιγοπρόβατα επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Λάρισας κ. Νίκος Παλάσκας κατά τη διάρκεια της έκτακτης πανθεσσαλικής σύσκεψης κτηνοτρόφων που διεξάγεται στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου. Ο κ. Παλάσκας κατηγόρησε για ολιγωρία την κυβέρνηση αφού ακόμη δεν έχει δοθεί λύση με την χορήγηση του εμβολίου, σημειώνοντας πως η καταστροφή στην παρούσα φάση θα είναι τεράστια για την κτηνοτροφία.

«Το περασμένο Φθινόπωρο χάσαμε μόνον σε ζωικό κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό. Εάν όμως τώρα γενικευθεί το φαινόμενο, η ζημιά θα είναι τεράστια αφού τα ζώα βρίσκονται στην περίοδο της γαλακτοπαραγωγής» είπε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος κτηνοτρόφος.

Ψηλά στην ατζέντα της σύσκεψης στην οποία συμμετέχουν στελέχη της περιφερειακής αρχής, περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες (όχι όμως βουλευτές που επικαλέστηκαν τις κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις) βρίσκεται και το θέμα των βοσκοτόπων, με τον κ. Παλάσκα να επικαλείται σημερινή επικοινωνία με τον Λαρισαίο γενικό γραμματέα του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δημήτρη Γελαλή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως ο αριθμός των επιλέξιμων εκτάσεων θα αυξηθεί στα 24 εκ. στρέμματα. «Αν αυτό ισχύει, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα με τις επιδοτήσεις. Εμείς όμως διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας μέχρι τις τελικές ανακοινώσεις» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφεριάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε πως η περιφέρεια «αναλαμβάνει την ευθύνη να βγει μπροστά αν και δεν είναι δική της αρμοδιότητα, ζητώντας από το υπουργείο να κάνει πράξεις και να μη μείνει στα λόγια».

Τέλος, ο πρόεδρος των Λαρισαίων κτηνοτρόφων κατήγγειλε πως το 80% των αιγοπροβατοτρόφων είναι απλήρωτοι σε ότι αφορά την εξισωτική για το 2013 και το 2014, αλλά και την ενιαία ενίσχυση, λόγω του ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς των επιλέξιμων εκτάσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.