Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ένα άγγιγμα αρκεί για να ανέβει η θερμοκρασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ποια είναι τα αποτελέσματα της παραμικρής επαφής μιας γυναίκας με έναν άνδρα.

Σύμφωνα με μία μελέτη που έκαναν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews στη Σκωτία, η παραμικρή επαφή μιας γυναίκας με έναν άνδρα ανεβάζει την θερμοκρασία του δέρματός της.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν θερμικές κάμερες σε 16 γυναίκες για να αποτυπώσουν τις αλλαγές στις θερμοκρασίες τους ενώ τις εξέταζε μια γυναίκα και ένας άνδρας σε σημεία όπως η παλάμη, τα χέρια, το πρόσωπο και το θώρακα. Όταν η εξέταση γινόταν από γυναίκα ερευνήτρια η αλλαγή της θερμοκρασίας ήταν μηδαμινή, όταν όμως ο άνδρας ερευνητής έπαιρνε τη θέση της η θερμοκρασία του δέρματος αυξανόταν αισθητά.

Σημασία είχε επίσης το σημείο του προσώπου που άγγιζε ο «ερευνητής» για να κάνει την «μέτρηση». Στην πραγματικότητα, οι αυξήσεις της θερμοκρασίας των γυναικών ήταν μεγαλύτερες στο κέντρο του προσώπου: 0,2 βαθμοί Κελσίου όταν τις άγγιζε γύρω από τη μύτη, 0,3 βαθμοί όταν τις άγγιζε γύρω από τα μάτια και 0,4 βαθμοί όταν τις άγγιζε γύρω από το στόμα.

«Οι αλλαγές στη θερμοκρασία του δέρματος ήταν πολύ μεγαλύτερες με την επαφή στο πρόσωπο και στο θώρακα απ’ ό,τι με αυτήν στο μπράτσο ή στην παλάμη, γεγονός που υποδηλώνει ότι τις προκαλούσε η θέση της επαφής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Αμάντα Χαν, από το Τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου.

Προηγούμενες μελέτες έχουν άλλωστε δείξει ότι η θερμοκρασία του προσώπου και του σώματος αυξάνονται σε περίπτωση ερωτικής διέγερσης, η νέα αυτή έρευνα πάει ένα βήμα πιο μακριά καθώς όπως υποστηρίζει και η μικρότερη αλληλεπίδραση είναι ικανή να αυξήσει την θερμοκρασία του δέρματός της γυναίκας και να την κάνει να ακτινοβολεί. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Biology Letters.


Πηγή: http://www.cosmedic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.