Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Τρώγεται το σεξ;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη σεξουαλικότητα.

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ανάλογα με την ηλικία τους, την κατάσταση της υγείας τους και τη σωματική δραστηριότητά τους. Ο γενικός κανόνας είναι ότι ένας ενήλικας πρέπει να προσλαμβάνει καθημερινά το 50-55% της ολικής θερμιδικής αξίας από υδατάνθρακες, το 10-15% από πρωτεΐνες και το 25-30% από λίπη. Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή κάνει τον οργανισμό μας πιο ανθεκτικό και συμβάλλει στη διατήρηση και βελτίωση της σεξουαλικής μας υγείας. Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με ήπια σωματική άσκηση είναι τα κλειδιά για να έχουμε ένα αίσθημα ευεξίας, γεγονός που επιδρά θετικά στην επιθυμία και γενικότερα στην καλή σεξουαλική λειτουργία.

Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν την αξία της μεσογειακής κουζίνας ως πρότυπο υγιεινής διατροφής, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Αυτή, όπως είναι γνωστό, περιλαμβάνει πλούσια κατανάλωση ελαιολάδου, φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, ψαριών, οσπρίων, μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και μικρή κατανάλωση κρέατος και ζωικού λίπους.

Η σωστή λοιπόν διατροφή προκειμένου να προασπίσουμε τη σεξουαλική μας υγεία περιλαμβάνει ένα καθημερινό διαιτολόγιο, το οποίο είναι χαμηλό σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα, αλάτι, ζάχαρη και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό συνιστάται γιατί οι τροφές που είναι πλούσιες σε λίπη σχετίζονται με την εμφάνιση σεξουαλικών δυσλειτουργιών, όπως στυτικών διαταραχών, λόγω των αγγειακών βλαβών που μπορεί να προκαλέσουν. Επίσης, το τηγάνισμα είναι καλό να αποφεύγεται, αφού η υψηλή θερμοκρασία που προκαλείται όταν μαγειρεύονται οι τροφές δημιουργεί τοξίνες που δεν μπορούν να μεταβολιστούν και οι οποίες επηρεάζουν τις ορμόνες που σχετίζονται με το σεξ. Αντίθετα, οι ξηροί καρποί, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης αποτελούν κάποιες από τις υγιεινότερες επιλογές για την καθημερινή μας διατροφή. Επιπλέον, η δίαιτα που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε φώσφορο και ψευδάργυρο φαίνεται ότι μπορεί να επιδράσει πολύ θετικά στην σεξουαλική επιθυμία και στην καλή σεξουαλική λειτουργία.

Πολύς λόγος έχει γίνει και για τροφές οι οποίες θεωρούνται αφροδισιακές, όπως για παράδειγμα τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή κ.α., οι οποίες φημολογείται ότι αυξάνουν τη σεξουαλική διάθεση. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν αφροδισιακές τροφές, αλλά τροφές οι οποίες είναι πολύ θρεπτικές και για αυτό χαρίζουν στον οργανισμό ενέργεια και ευεξία και συνεπώς πιθανά πιο αυξημένη σεξουαλική επιθυμία.

Τέλος, πολύ σημαντικός είναι και ο έλεγχος του σωματικού μας βάρους, τόσο για λόγους υγείας, όσο και για ψυχολογικούς. Η παχυσαρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επιβαρύνει την υγεία ενός ανθρώπου και μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση κάποιου σεξουαλικού προβλήματος, όπως για παράδειγμα να προκαλέσει διαταραχή της στύσης. Φυσικά οι άνθρωποι οι οποίοι είναι υπέρβαροι αντιμετωπίζουν τις περισσότερες φορές και άλλα προβλήματα στον ψυχολογικό τομέα, καθώς συχνά δεν αισθάνονται καλά με το σώμα τους, μπορεί να εισπράττουν μία αρνητική στάση από το περιβάλλον τους και να αναπτύσσουν μία κακή εικόνα για τον εαυτό τους, η οποία είναι πολύ πιθανό να τους επηρεάσει και στη σεξουαλική τους συμπεριφορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.