Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Συνέλαβαν κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη τους.

Στην εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά αλλοδαπές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία μέλη του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη της οργάνωσης μετά από προχθεσινή επιχείρηση που έγινε σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και στη Βάρκιζα. Τότε εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις Σύρους και αναζητούν τρεις συνεργούς τους.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας και της αρπαγής.
Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν για τη συγκεκριμένη οργάνωση, μετά από καταγγελία μιας 25χρονης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν μέσω διαδικτύου στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την άσχημη οικονομική τους κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργαστούν με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, αφού αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα, παρακρατώντας σε πολλές περιπτώσεις το σύνολο ή μεγάλο μέρος των εισπράξεών τους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις τις μετέφεραν και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Στην καταγγέλλουσα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ έχει αιτηθεί τον επαναπατρισμό της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.