Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

"Παγώνει" την επαναπρόσληψη των καθαριστριών ο Στουρνάρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπουργός Οικονομικών με νομικά μέσα παγώνει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο:

«Ο Υπουργός Οικονομικών κάνει δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος του ΝΣΚ σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών:

α) την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης

β) την άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

γ) την άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υποβάλλει παράλληλα ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.