Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«Λουκέτο» στη μονάδα χημειοθεραπείας στο Αχιλλοπούλειο;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Σε κατάθεση αναφορών προέβη η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ροδούλα Ζήση, στη Βουλή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία Θεσσαλίας (ΠΟΜΑμεα) και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.).

Η τελευταία αντιδρά για την επικείμενη παύση λειτουργίας της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Η εν λόγω Μονάδα στα... 2 χρόνια λειτουργίας της έχει εξυπηρετήσει πάνω από 1.200 ασθενείς (καρκινοπαθείς).

Σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας της οι ασθενείς του Νομού Μαγνησίας θα αναγκαστούν να μεταβούν στη Λάρισα την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτησή τους με αποτέλεσμα πέραν της ταλαιπωρίας και την σοβαρή οικονομική τους επιβάρυνση. Η Τ.Ε.Δ.Κ. καλεί τον Υπουργό Υγείας να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία για ένα τόσο ιδιαίτερο ζήτημα και να εισακούσει τα αίτημά της για μη κατάργηση της Μονάδας Χημειοθεραπείας του ΓΝ Βόλου.


Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε και η ΠΟΜΑμεα Θεσσαλίας για τη σημαντική μείωση (42%) που επιβλήθηκε στο ποσό προσφοράς που μπορεί να διατεθεί ανά ωφελούμενο, για τις Δομές Βρεφικών, Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), όπως αυτή προκύπτει από το Σχέδιο Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, ενώ για την προηγούμενη χρονιά το ποσό ανά ωφελούμενο ανερχόταν στις 7.000€, φέτος μειώθηκε στις 4.000€. Η ΠΟΜΑμεα θεωρεί ότι η μείωση αυτή συνιστά άνιση μεταχείριση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και θα οδηγήσει τα παιδιά με αναπηρία σε μαρασμό και απομόνωση αφού σε πολλές περιπτώσεις τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι οι μοναδικές δομές που υπάρχουν τόσο για τη δημιουργική απασχόληση των ωφελουμένων παιδιών με αναπηρία όσο και για την ολιγόωρη ξεκούραση των οικογενειών τους.





Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.