Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

«Κόστος - φωτιά για την τελετή έναρξης»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Η ΦΛΟΓΑ της κοσμοπολίτικης φιέστας των Special Olympics ανάβει την ίδια ώρα που σιγοσβήνει η φλόγα στις δομές και τα κέντρα για άτομα με αναπηρία σε όλη τη χώρα. Με τα Special Olympics η χώρα θα βιώσει την υποκρισία του «φαίνεσθαι» των δημόσιων σχέσεων, της συγκάλυψης της πραγματικής κατάστασης των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

Και οι προβολείς στραμμένοι πάνω στην κατασπατάληση χρημάτων υπέρ ενός κοσμοπολίτικου γεγονότος φιλανθρωπίστικης αντίληψης της αναπηρίας, που προβάλλει το άτομο με αναπηρία ως αντικείμενο ελέους», καταγγέλλει -με ανακοίνωσή της- η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με αφορμή τη Φλόγα που άναψε χθες στην Πνύκα για τους Special Olympics.

Συγκεκριμένα, η ΕΣΑμεΑ αναφέρει ότι «το κόστος μόνο για την τελετή έναρξης των Special Olympics ισούται περίπου με τη μείωση της συνολικής χρηματοδότησης των μη κερδοσκοπικών δομών πρόνοιας ανοιχτής και κλειστής περίθαλψης ΑμεΑ της Αττικής για τα έτη 2010-2011: οι επιχορηγήσεις όλων των δομών μειώθηκαν δραστικά το 2010, ενώ δεν έχει δοθεί η παραμικρή επιχορήγηση σε καμία δομή για το 2011».

Κίνδυνος για λουκέτο


Τη στιγμή μάλιστα που, όπως τονίζει, «εάν δεν ληφθούν μέτρα έστω και τώρα, οι περισσότερες δομές κινδυνεύουν να βάλουν "λουκέτο", με άμεση συνέπεια τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία όσο και στους εργαζόμενους σε αυτά που θα βρεθούν στην ανεργία, ενώ την ίδια ώρα το ΙΚΑ μειώνει στο μισό τη δημόσια συμμετοχή στην αγορά τεχνικών βοηθημάτων που αποτελούν όρο επιβίωσης για χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρία».

Ακόμα, η ΕΣΑμεΑ καταγγέλλει: «Ενα μήνα μετά την υπόσχεση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου στην ΕΣΑμεΑ ότι θα δοθούν τα χρήματα ώστε η Ελλάδα να μην αποκλειστεί από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, αν δεν έχει εκπροσώπηση στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία - Ατόμων με Αναπηρία ενημέρωσε τους αθλητές κολύμβησης ότι δεν μπορεί να τους καλύψει τα έξοδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο - το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς
του Λονδίνου».
Ναυ.Καρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.