Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο 29χρονος που αποφασίζει τι θα διαβάσουμε στο Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας 29χρονος μπορεί και ελέγχει όλα όσα βλέπουμε στο Newsfeed του Facebook...

Ο 29χρονος Greg Marra είναι, σύμφωνα με τους New York Times, ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Και αυτό γιατί είναι ο άνθρωπος που ασχολείται με τον αλγόριθμο που επιλέγει τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο Facebook, αποφασίζοντας στη συνέχεια για την τύχη τους.

Όλα ξεκίνησαν το 2012 όταν ο, 26χρονος τότε, Greg Marra, δημιούργησε στο twitter ένα ψεύτικο αυτόματο προφίλ, το @Trackgirl το οποίο ανέβαζε ποστ και σχολίαζε τα γεγονότα που είχαν να κάνουν με το τζόκινγκ. Γρήγορα απέκτησε χιλιάδες followers οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ρομπότ.



Το περιοδικό Wired, το οποίο ασχολείται με θέματα τεχνολογίας στις ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα άρθρο αφιερωμένο στον Greg Marra κι έτσι ο 26χρονος τράβηξε το ενδιαφέρον του Μαρκ Ζούκεμπεργκ ο οποίος τον προσέλαβε στο Facebook.

Μέσα σε μικρό διάστημα ο Greg Marra έγινε επικεφαλής προϊόντων Newsfeed του Facebook, δηλαδή ελέγχει τον αλγόριθμο που αποφασίζει ποια άρθρα θα βρίσκονται ψηλά στην επικαιρότητα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μ' ένα μόνο κλικ ο Greg Marra μπορεί να αλλάξει αυτό που βλέπουν στη σελίδα τους τα περίπου 1,3 δισ. μέλη του Facebook, τότε οι NY Times δεν τον έβαλαν άδικα στη λίστα με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.