Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οι μικρές μπουκιές ηρεμούν τα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει έρευνα του πανεπιστημίου Cornell.

Είναι το παιδί σας άτακτο και παρότι έχετε δοκιμάσει τα πάντα, δε μπορείτε να το κάνετε να ηρεμήσει;

Δοκιμάσατε να… κόψετε το φαγητό του σε μικρές μπουκιές;

Ναι, καλά διαβάσατε! Αν ψιλοκόψετε το φαγητό τους, τότε ως δια μαγείας θα πετύχετε αυτό που θέλετε!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ερευνητές από το πανεπιστήμιο Cornell σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Eating Behaviors.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παιδιά που δαγκώνουν τις τροφές με τα μπροστινά τους δόντια, αντί να τρώνε φαγητό κομμένο σε μπουκιές, είναι πιο άτακτα και θορυβώδη.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι τα παιδιά αυτά είναι δύο φορές πιο επιθετικά όταν τρώνε κοτόπουλο, κρατώντας το από το κόκκαλο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ηλικίας 6-10 ετών που δάγκωναν ολόκληρες τροφές, όπως μήλα, καλαμπόκι κ.ά. ήταν πιο ανήσυχα, συγκριτικά με τις φορές που τα τρόφιμα ήταν κομμένα σε μικρότερες μπουκιές.

«Εμφάνιζαν διπλάσιες πιθανότητες να μην υπακούσουν στους ενήλικες και να είναι πιο επιθετικά απέναντι σε άλλα παιδιά» ανέφερε στη Daily Mail ο καθηγητής και διευθυν΄της του εργαστηρίου Cornell Food and Brand Lab του πανεπιστημίου, Brian Wansink.

Επιπλέον, μια έρευνα που έγινε σε κατασκήνωση για παιδιά δημοτικού στις ΗΠΑ έδειξε ότι εκείνα που έτρωγαν κοτόπουλο με κόκκαλο, δαγκώνοντας τα κομμάτια του κρέατος για να φάνε τις μπουκιές τους, ήταν πιο άτακτα σε σχέση με εκείνα που τους σέρβιραν κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές.

«Αν θέλετε να απολαύσετε ένα ήρεμο γεύμα με τα παιδιά σας, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε να τους κόψετε το φαγητό σε μικρές μπουκιές» πρόσθεσε ο Wansink.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.