Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τσιγάρα, ποτά και... άγριες γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυτό είναι το μυστικό μακροζωίας ενός παππού 113 ετών.

Έχοντας περάσει 113 χρόνια και 14 ημέρες πάνω σε αυτή τη γη, ο Henry Allingham σπάει όλα τα ρεκόρ μακροζωίας.

Τσιγάρα, ποτά και... άγριες γυναίκες

Είναι μόλις ένας από τους τρεις Βρετανούς που έχουν υπηρετήσει κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο τελευταίος επιζών της Royal Air Force, έχει εδώ και χρόνια τον τίτλο του γηραιότερου άντρα στην Ευρώπη και πρόσφατα απέκτησε τον τίτλο του γηραιότερου άντρα που έχει ζήσει ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία, αφού πέρασε σε ηλικία τον John Evans, έναν Ουαλό πρώην ανθρακωρύχο που το 1990 πέθανε σε ηλικία 112 ετών και 295 ημερών.

Και χθες την ώρα που ξύπνησε στον οίκο ευγηρίας, ο κ. Allingham ενημερώθηκε ότι πλέον κατέχει τον τίτλο του γηραιότερου άντρα, καθώς μόλις είχε πεθάνει ήσυχα στον ύπνο του ο Ιάπωνας, Tomoji Tanabe, σε ηλικία 113 ετών και 274 ημερών.

Ο Tomoji Tanabe είχε κερδίσει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον πλανήτη τον Ιανουάριο του 2007.

Ο τίτλος λοιπόν πέρασε στον Henry Allingha. Ο γηραιότερος άνθρωπος στη Γη έχει ξυπνήσει σε τρεις διαφορετικούς αιώνες, έχει δει έξι Βρετανούς μονάρχες και έχει βιώσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Σε αντίθεση με τον Ιάπωνα υπέργηρο και τον ασκητικό του βίο, ο Henry Allingham αποδίδει τη μακροζωία του στα «τσιγάρα, το ουίσκι και τις πολύ άγριες γυναίκες».

Ο πρώην μηχανικός αεροσκαφών είναι πολύ γνωστός στη χώρα του, καθώς εδώ και 70 χρόνια τιμάται για τις υπηρεσίες του στον πόλεμο και έχει συναντήσει πολλές φορές τη Βασίλισσα, ωστόσο αντιπαθεί τον πόλεμο και όταν ερωτάται υποστηρίζει ότι «ο πόλεμος είναι ανοησία. Κανείς δεν κερδίσει».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωνε ότι προσπαθεί να ξεχάσει τον πόλεμο, ενώ αποκαλύπτει ότι έχει καταρρεύσει ψυχολογικά δύο φορές στη ζωή του, η μία ήταν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν μωρό. 113 χρόνια μετά έχει 6 εγγόνια, 12 δισέγγονα, 14 τρισέγγονα και ένα τετρασέγγονο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.