Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Θεοχάρης: Χωρίς συμψηφισμούς το κοινωνικό μέρισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυτούσιο θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα, τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων.

Ο κ. Θεοχάρης, σημείωσε ότι έως τώρα έχουν εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις, και ότι η όλη διαδικασία προχωρά «ομαλά».

Αντίθετα, έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, με τις περισσότερες απορρίψεις να οφείλονται στο γεγονός ότι οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης.

Συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, από το οποίο μπορεί να επωφεληθούν τελικά, περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες, όπως εκτίμησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Έως τώρα δεν έχει τεθεί ζήτημα τροποποίησης των κριτηρίων, τόνισε ο κ. Θεοχάρης. Ωστόσο επεσήμανε πως θα εξεταστεί το εάν υπάρχει λόγος για τυχόν αλλαγές, ειδικά σε περιπτώσεις όπου αιτήσεις απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας.

Όσον αφορά στις ημερομηνίες καταβολής του μερίσματος, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως οι πιστώσεις θα γίνουν κατά το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά στην οικογένεια όπου φιλοξενείται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.