Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Στόχος οι νέες θέσεις εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινά αύριο το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης στην Αθήνα.

Περί των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας κυρίως, αλλά και των κοινωνικών πολιτικών, θα συζητήσουν στο «Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (EPSCO)» που ξεκινά στην Αθήνα.
Αύριο και την Τετάρτη, πρόκειται να διεξαχθούν, στο Ζάππειο Μέγαρο των Αθηνών, οι εργασίες του Συμβουλίου υπό την προεδρία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, οι υπουργοί Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν επί των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και των κοινωνικών πολιτικών, στοχεύοντας στην ανάκαμψη με νέες θέσεις απασχόλησης και θα ανταλλάξουν απόψεις στο θέμα της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις, μία με την Κοινωνική Πλατφόρμα και μία με τους Κοινωνικούς Εταίρους.

Στις συναντήσεις αυτές θα συμμετέχουν, ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, οι υπουργοί Εργασίας της Ιταλίας και της Λετονίας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι πρόεδροι των Επιτροπών Απασχόλησης (EMCO) και Κοινωνικής Προστασίας (SPC) καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, θα συμμετέχουν επίσης ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου και η γενική γραμματέας Άννα Στρατινάκη.

Η συνάντηση με την Κοινωνική Πλατφόρμα θα εστιάσει στο ρόλο των συστημάτων ελάχιστου εισοδήματος στην οικονομική ανάκαμψη, ενώ η συνάντηση με τους Κοινωνικούς Εταίρους θα ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας στοχεύοντας στην ανάκαμψη με άφθονες θέσεις απασχόλησης, καθώς και με τον ρόλο των συστημάτων καθορισμού μισθών και των μεταρρυθμίσεων στη Νομοθεσία Προστασίας της Απασχόλησης για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας και την αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν μεθαύριο, 30 Απριλίου 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.