Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ημέρα μετά τη σύλληψη της μητέρας και του πατριού του άγρια δολοφονημένου Κωστή Πολύζου οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία πίσω από το έγκλημα κρύβονται οικονομικά κίνητρα καθώς οι κατηγορούμενοι είχαν φορτώσει στο θύμα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Δείτε το βίντεο του ALPHA.



-------------

Μετά τη δολοφονία, «η μάνα καθάριζε το σπίτι με ατμοκαθαριστή»

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το έγκλημα στην Κοζάνη.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της μητέρας και του πατριού για τη δολοφονία του άτυχου 23χρονου από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

«Η μάνα του ήταν ψεύτικη από την πρώτη στιγμή που δήλωσε την εξαφάνισή του. Με έπαιρνε τηλέφωνο και με ρωτούσε αν είναι εκεί ο Κωστής και μάλιστα με ρωτούσε αν είχα πει στην αστυνομία ότι με είχε πάρει και με ρωτούσε με αγωνία. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι ήταν αυτοί (μάνα και πατριός)», δήλωσε ο φίλος του άτυχου νεαρού, Σπύρος, στην Αγγελική Νικολούλη στην χθεσινοβραδυνή εκπομπή «Φως στο Τούνελ».



Ο νεαρός περιέγραψε για μία ακόμα φορά τη συνέβη την τελευταία νύχτα πριν δολοφονηθεί ο 23χρονος, τι ώρα έφυγε από το σπίτι του και γιατί δεν πίστεψε στιγμή την ιστορία ότι ο φίλος του βγήκε με κάποιον άγνωστο, μέσα στην κακοκαιρία, στις 12 το βράδυ, όπως ισχυριζόταν η μητέρα του, όταν δήλωσε την εξαφάνισή του.

«Όταν πήγα το άλλο πρωί, βρήκα τη μάνα του σε αμόκ να κάνει καθαριότητα και ήθελε να καθαρίσει ακόμα και τα πλακάκια με τον ατμοκαθαριστή και παραξενεύτηκα», ανέφερε ακόμα στην Αγγελική Νικολούλη.



Έπειτα από σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια - ο 23χρονος είχε εξαφανιστεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011 - και τέσσερα και πλέον χρόνια από την ημέρα που βρέθηκε το πτώμα του, 26 Σεπτεμβρίου 2011, σε χωράφι που ανήκει στην οικογένεια του πατριού του, το ζευγάρι συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής σε περιοχή της Αθήνας, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αρχικά στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ, στη συνέχεια, πιθανότατα να μεταχθούν στην Κοζάνη, προκειμένου να απολογηθούν στις εκεί ανακριτικές Αρχές για τις πράξεις που τους βαρύνουν.

Η μητέρα και ο πατριός αντιμετωπίζουν την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, ενώ τους έχουν απαγγελθεί και άλλες τρεις κατηγορίες που είναι περιύβριση νεκρού, ψευδορκία, αλλά και πλαστογραφία, λόγω των πλαστών υπογραφών του Κωστή που φέρονται να έχουν βάλει σε συνάψεις δανείων.

-------------

Στοιχεία-σοκ για τη δολοφονία του Κωστή - Πώς η μητέρα του πλαστογράφησε την υπογραφή του


Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την αποτρόπαιη δολοφονία του Κωστή Πολύζου πριν από πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης, για την οποία συνελήφθησαν την Παρασκευή, η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου.

Ο Κωστής είχε εξαφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2011 κι ενώ οι έρευνες για την εξαφάνισή του συνεχίζονταν η μητέρα του- όπως διαπίστωσαν οι αρχές-προχώρησε σε συνεργασία με τον σύζυγό της, στις 22 Ιουνίου του ίδιου έτους, στην πλαστογράφηση της υπογραφής του 23χρονου. Ο λόγος ήταν για να μπει στον νόμο Κατσέλη, δεδομένου ότι είχαν εκδοθεί δάνεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο όνομα του Κωστή και τα οποία είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα. Επίσης, αίσθηση προκαλεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, όταν βρέθηκε νεκρός ο 23χρονος, η μητέρα έκανε αμέσως αποποίηση της κληρονομιάς.

Το "μυστικό" κρύβεται στα δάνεια

Άνθρωποι από το συγγενικό του περιβάλλον υπογραμμίζουν ότι το «μυστικό» που κρύβεται πίσω από το ειδεχθές έγκλημα είναι δάνεια ύψους 250.000 ευρώ τα οποία φέρεται να είχε πάρει ο πατριός και η μητέρα του Κωστή στο όνομα του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατριός του, ο οποίος εργαζόταν σε έναν εργολάβο μέσα στη ΔΕΗ, ήθελε μεταξύ άλλων με τα δάνεια για να αγοράσει ένα φορτηγό χωματουργικών εργασιών. Μάλιστα, φήμες λένε ότι το φορτηγό αγοράστηκε μεταχειρισμένο έναντι μόλις 60.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα κανείς δεν ξέρει πού πήγαν.

Την ίδια στιγμή, το συγγενικό του περιβάλλον υπογραμμίζει ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε και η «μεταμόρφωση» του Κωστή μετά το θάνατο του πατέρα του. Σε αυτό ενδεχομένως να συντέλεσε και το ότι η μητέρα του μετά το θάνατο του πατέρα του πούλησε το σπίτι όπου ζούσαν και μέσα σε ένα χρόνο ξαναπαντρεύτηκε. Η μητέρα του δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την οικογένεια του πρώτου συζύγου της και είναι ενδεικτικό ότι δεν ήθελε να πουλήσει το σπίτι στον πεθερό της και παππού του Κωστή παρότι προσέφερε πολύ περισσότερα χρήματα. «Ξαφνικά άλλαξε συμπεριφορά, έγινε ένα άβουλο ον, που έλεγε στα πάντα ναι», αναφέρει στο enikos.gr άνθρωπος από το συγγενικό περιβάλλον του 23χρονου, προσπαθώντας να εξηγήσει το τι συνέβη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η μαρτυρία φίλου του 23χρονου που όμως υποστηρίζει ότι ο Κωστής γνώριζε την ύπαρξη του δανείου και είχε υπογράψει για αυτό. Η δολοφονία όμως φέρεται να έγινε μετά από κάποιον οικογενειακό καυγά με αφορμή ακριβώς αυτό το δάνειο.

Το χρονικό

Ο Κωστής Πολύζος είχε σπουδάσει στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων, εκεί δηλαδή όπου είχε φοιτήσει και ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης και τα καλοκαίρια εργαζόταν σε μια βιοτεχνία γιαουρτιών στην Κοζάνη. Εξαφανίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα και οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011 το πτώμα του βρέθηκε τυχαία από τα σκυλιά ενός κυνηγού σε ένα χωράφι της οικογένειας του πατριού του όπου βρισκόταν αποθήκη με κυψέλες για μελίσσια. Ο 23χρονος ήταν θαμμένος με μια φόρμα και χωρίς παπούτσια. Το σημείο μάλιστα είχε καλυφθεί περιμετρικά με κλαδιά, ενώ η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου δεν είχαν αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία την ύπαρξη του συγκεκριμένου χωραφιού όταν υποτίθεται ότι αναζητούσαν τον Κωστή.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί εκτενώς η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, όπου η μητέρα του 23χρονου και ο ανήλικος αδελφός του δήλωναν πως το βράδυ της εξαφάνισής του ο Κωστής επιβιβάστηκε σε ένα άγνωστο αυτοκίνητο που είχε σταματήσει έξω από το σπίτι τους και από τότε δεν τον ξαναείδαν ποτέ.

Μια μαρτυρία όμως που είχε φτάσει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για ένα αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 ήταν η αφορμή για να αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Ο κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκίνητου το πήγε σε ένα πλυντήριο της Κοζάνης, ζητώντας να πλυθεί με βιολογικό καθαρισμό. Οι υπάλληλοι εντόπισαν κάποιους λεκέδες στο εσωτερικού του αυτοκινήτου που παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να καθαρίσουν. Μάλιστα, για το θέμα έδωσαν κατάθεση στην ασφάλεια Κοζάνης. Το αυτοκίνητο λίγες μέρες μετά μεταφέρθηκε σε μια μάντρα και στη συνέχεια πουλήθηκε σε κάποιον εκτός Κοζάνης, ο οποίος επίσης όταν το αγόρασε το έπλυνε με βιολογικό καθαρισμό. Λίγο καιρό αργότερα, ξαφνικά, τον εντόπισε η Αστυνομία που του ζήτησε να μεταφέρει στα εργαστήρια της Σήμανσης στη Θεσσαλονίκη για να το ελέγξουν. Όταν του το επέστρεψαν, έχοντας πλέον την περιέργεια και εκείνος να δει τι ακριβώς έχει συμβεί, αντιλήφθηκε πως πράγματι υπήρχαν κάποιοι λεκέδες στην κουκούλα της καρότσας του αυτοκινήτου. Ο νέος ιδιοκτήτης έστειλε το κάλυμμα του αυτοκινήτου στον γενετιστή με τον οποίο συνεργαζόταν η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και τα ευρήματα ήταν σοκαριστικά, καθώς εντοπίστηκε ανθρώπινο αίμα….

Τα κενά στη συμπεριφορά της μητέρας αποκαλύπτει ο αδελφικός φίλος του Κωστή Πολύζου - ΒΙΝΤΕΟ

Σημαντικές αποκαλύψεις για τη σχέση του Κωστή με την μητέρα του και τον πατριό του έκανε ο φίλος του άτυχου νέου, Σπύρος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

«Από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα, οι υποψίες μου έπεσαν πάνω στο οικογενειακό του περιβάλλον» είπε ο Σπύρος και πρόσθεσε: «Η μητέρα του και ο πατριός του αρχικά δεν είχαν πει τίποτα στην αστυνομία για τα δάνεια. Εγώ τα είπα».

«Είχε πάρει ένα δάνειο για να αγοράσουν ένα εξοχικό στη Χαλκιδική. Ήταν μεγάλο το ποσό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη σχέση του Κωστή με τον πατριό του υπογράμμισε: «Δεν ήταν και οι καλύτερες. Τον ζόριζε για να πάει να δουλέψει μαζί του στα μελίσσια».

Επίσης ο Σπύρος έκανε λόγο για αδιαφορία από την μητέρα του Κωστή. «Δεν γίνεται μία μητέρα να χάνει το παιδί της και να μην βγαίνει στα κανάλια να φωνάζει. Δεν έψαχνε η ίδια. Βγήκε στη Νικολούλη και μετά "πάγωσε" το θέμα. Δεν την ενδιέφερε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.



-------------

"Είδα στον ύπνο μου τον Κωστή" δηλώνει ο κυνηγός που βρήκε τη σορό του


Πέντε χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Κωστή Πολύζου ο άνθρωπος που εντόπισε τη σορό του 23χρονου θυμάται τις φρικιαστικές λεπτομέρειες. Ο Σαράντης Λιάκας τον Σεπτέμβριο του 2011, επτά μήνες μετά την άγρια δολοφονία του 23χρονου, είχε πάει για κυνήγι όταν τα σκυλιά του βρήκαν το άψυχο κορμί του Κωστή. «Είδα τον Κωστή στον ύπνο πριν πάω να το αναφέρω στην αστυνομία» δηλώνει ο κυνηγός.



-------------

Ο θείος του Κωστή συγκλονίζει: Το λάθος του ήταν που πίστεψε πως είχε μάνα


"Ήταν ένας άγγελος. To λάθος του ήταν που πίστεψε πως είχε μάνα…" δηλώνει ο θείος του Κωστή, Βαγγελης Πολύζος στον ALPHA και στο kozanimedia, λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για την αποτρόπαιη δολοφονία του 23χρονου στην Κοζάνη.

"Ελπίζω να κάνει τη δουλειά της η δικαιοσύνη" προσθέτει.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr , 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.