Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η αρχιτεκτονική μαγεία που χρειάστηκε 34 χρόνια για να αποπερατωθεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «φτιάξ’ το μόνος σου» γλυπτό που μετατράπηκε σε απίστευτη οικία!

Έπειτα από 34 σκληρά χρόνια πάλης με τον χάλυβα, ο Robert Bruno ολοκλήρωσε επιτέλους το όραμά του για ένα τρίπατο ατσάλινο γλυπτό μέσα στο οποίο θα μπορούσε να διαμείνει.

Ο ίδιος πρόλαβε ωστόσο να το χαρεί μόλις για 8 μήνες, πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια το 2008. Παρά ταύτα, η κληρονομιά του παραμένει περήφανη στη θέση της να μας θυμίζει έναν κατασκευαστικό άθλο του σύγχρονου ανθρώπου, καθώς ο καλλιτέχνης έχτισε μόνος του το χαλύβδινο μεγαθήριο.

Ο Bruno το κατασκεύασε χωρίς προσχέδιο, ξεκινώντας από το 1973 και ακολουθώντας μόνο την έμπνευση της στιγμής, η οποία τον ανάγκασε πολλές φορές να γκρεμίσει και να ξαναφτιάξει μεγάλα κομμάτια του. Κι αν αυτό δεν είναι από μόνο του εντυπωσιακό, το 110 τόνων ατσάλινο γλυπτό του Τέξας φτιάχτηκε αποκλειστικά από τα δικά του χέρια!

Κι αν για τους περισσότερους από μας 34 χρόνια δουλειάς μοιάζουν περισσότερο με τιμωρία παρά με δυνατότητα να εξερευνήσεις τη δημιουργικότητά σου, ο γλύπτης Robert Bruno απέδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να κυνηγήσουν το όνειρό τους χωρίς εκπτώσεις και περικοπές…
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.