Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Φορολογικές δηλώσεις: Στο πρώτο 10ήμερο του Μαίου αρχίζει η υποβολή τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με σημαντική καθυστέρηση θα αρχίσει η υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, καθώς η σχετική εφαρμογή στο ΤΑΧΙSnet θα ανοίξει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου.

Με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου, θα πρέπει σε λιγότερο από δύο μήνες να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Ο χρόνος αυτός δεν είναι επαρκής και έτσι η προθεσμία της 30ης Ιουνίου αναμένεται να παραταθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην εκτίμηση ότι θα παραταθεί η προθεσμία της 30ης Ιουνίου συνηγορεί και το γεγονός ότι η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των εντύπων των φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος από όσο τα προηγούμενα έτη για να ολοκληρωθεί χωρίς λάθη και παραλείψεις από τους φορολογούμενους.

Σημειώνεται ότι φέτος προστέθηκαν στο έντυπο Ε1 δεκάδες νέοι κωδικοί προκειμένου να καταστεί δυνατή η εφαρμογή όλων των νέων ρυθμίσεων που προβλέπει ο καινούργιος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη προανήγγειλε πιθανή παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον κατά 10 ημέρες, δηλαδή τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιουλίου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα είναι η 30η Ιουλίου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.