Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Εξέταση αίματος προβλέπει τον καρκίνο του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακά ευρήματα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Μια νέα εξέταση αίματος φαίνεται να προβλέπει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, υποστηρίζουν ειδικοί.

Εξέταση αίματος, που μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στο μέλλον. Αυτήν την εντυπωσιακή εξέλιξη ανακοίνωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Η συγκεκριμένη εξέταση βασίζεται στην μέτρηση των συστατικών στο αίμα, προκείμενου να προκύψει το «μεταβολικό προφίλ» της γυναίκας, βάση του οποίου γίνεται πρόβλεψη με ακρίβεια 80% της πιθανότητας ανάπτυξης καρκίνου του μαστού μέσα στα επόμενα δύο με πέντε χρόνια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εξέταση φαίνεται να αποτελεί καλύτερη επιλογή από την μαστογραφία, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια 75% καρκίνους του μαστού, που έχουν πρόσφατα εμφανιστεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν δείγματα αίματος από 400 γυναίκες, που αρχικά ήταν υγιείς, αλλά 2 με 7 χρόνια αργότερα διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού, και δείγματα αίματος από 400 γυναίκες που δεν ανέπτυξαν ποτέ αυτό το είδος καρκίνου.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Rasmus Bro από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, «η μέθοδος αυτή είναι καλύτερη από τη μαστογραφία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν η ασθένεια έχει ήδη εκδηλωθεί». Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι «η μέθοδος έχει δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί μόνο για μία πληθυσμιακή ομάδα και ότι χρειάζονται περαιτέρω δοκιμές πριν την πρακτική εφαρμογή της».

Όπως και να έχει, οι ειδικοί ελπίζουν ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στην πρόωρη διάγνωση και στην έγκαιρη θεραπεία μιας ασθένειας, η οποία σκοτώνει περισσότερες από 11.000 γυναίκες το χρόνο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.