Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Οι θέσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι είπαν οι πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών.

Τι δήλωσαν οι Πρόεδροι των δυο Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών

Το μεταβατικό σύστημα διορισμών αναμένεται να απασχολήσει τις επόμενες μέρες την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δίνει κατεύθυνση για διορισμούς μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν τοποθετηθεί για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών ήδη από το Μάρτιο μέσα από τα υπομνήματα που είχαν αποστείλει στη νέα πολιτική ηγεσία.

Η μεν ΟΛΜΕ ζητούσε να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Άμεσος διορισμός όσων είναι διοριστέοι από το 2008 (ΑΣΕΠ) και οι υπόλοιποι από τους πίνακες προϋπηρεσίας αναπληρωτών, να αναγνωριστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία αναπληρωτών-ωρομισθίων από το 2010, να καταργηθούν οι αντίστοιχες διατάξεις του ν.3848/10.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ για τη θέση της Ομοσπονδίας για τους διορισμούς. Ο κ. Κοτσιφάκης δήλωσε ότι θέση της ΟΛΜΕ είναι να διοριστούν οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ 2008, να γίνουν διορισμοί από τους κλειστούς πίνακες 30μηνου, 24μηνου και ακολούθως να γίνουν διορισμοί από τους πίνακες αναπληρωτών με κριτήριο την προϋπηρεσία.

«Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσω του ΑΣΕΠ, οι προϋπηρεσίες να ελεγχθούν από το ΑΣΕΠ και οι πίνακες να καταρτιστούν από αυτό» δήλωσε ο κ. Κοτσιφάκης.

Για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς η θέση της ΔΟΕ, όπως αποτυπώνονταν στο δικό της υπόμνημα, είναι η εφαρμογή του 60%-40% που ίσχυε πριν το Ν. 3848/10. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι για να γίνουν μόνιμοι διορισμοί δεν χρειάζεται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Υπάρχουν ήδη, πίνακες επιτυχόντων και πίνακες προϋπηρεσίας από τους οποίους μπορούν να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις. O τελευταίος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ πραγματοποιήθηκε το 2008. Με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων δεν επαναλήφθηκε, ενώ με το Ν.3848/2010 σταμάτησε και ο διορισμός εκπαιδευτικών με βάση τους πίνακες προϋπηρεσίας (40%). Η Δ.Ο.Ε. έχει τονίσει πως άμεση λύση, σε πρώτη φάση, μπορεί να αποτελέσει ο διορισμός των επιτυχόντων από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 που δεν έχουν διοριστεί καθώς και αυτών που συγκεντρώνουν την πραγματική προϋπηρεσία για διορισμό (με βάση τους πίνακες προϋπηρεσίας). Αυτό μπορεί να γίνει με την κατάργηση του Ν. 3848/2010.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ ο οποίος και δήλωσε ότι η θέση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας έχει εκφραστεί μέσα από το υπόμνημά της και δεν αλλάζει. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνει το 60-40» δήλωσε ο κ. Κικινής υπογραμμίζοντας ότι ένα σύστημα τύπου ΑΣΕΠ όπου εκτός του βασικού πτυχίου θα προσμετρούνται και διάφορα άλλα όπως μεταπτυχιακά και κοινωνικά κριτήρια θα μας βρει απόλυτα αντίθετους.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στελέχη του υπουργείου Παιδείας σε εκπροσώπους Συλλόγων Αθμιας και Βθμιας το Μάρτιο, στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει διαβούλευση με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ για το θέμα του τρόπου διορισμών στη βάση της ενιαίας λίστας διορισμών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.