Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τρόποι για να γίνει το διάβασμα του παιδιού σας αποδοτικότερο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόνο με σωστή και ποιοτική μελέτη θα έχουν νόημα οι ώρες που περνάμε πάνω από τα βιβλία. Η διάρκεια δεν παίζει ρόλο. Ζητούμενο όμως όλων και κυρίως των μαθητών είναι να διαβάζουν όσο το δυνατόν συντομότερα και να είναι αποδοτικοί. Αυτός ο «ιδανικός» συνδυασμός είναι που θα επιτρέψει στους μαθητές να έχουν και τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο. Σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους για να κάνετε το διάβασμά σας πιο αποδοτικό μετά το σχολείο.

Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο

Αφού επιστρέψετε από το σχολείο και φάτε μεσημεριανό, μην αφήσετε ανεκμετάλλευτο το χρόνο σας. Δεν αξίζει να πετάξετε παραγωγικές ώρες όσο το μυαλό σας θα είναι σε εγρήγορση. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να ξεκουραστείτε για μικρό χρονικό διάστημα από το φόρτο της ημέρας και να ξεκινήσετε απευθείας το διάβασμα.

Εκμεταλλευτείτε τα μικρά διαστήματα

Κατά τη διάρκεια της αναμονής σε διάφορες δραστηριότητές σας, μπορείτε να καλύψετε μέρος των εργασιών. Το να έχετε μαζί σας βιβλίο την ώρα που περιμένετε για παράδειγμα το λεωφορείο μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που σύμφωνα με έρευνες, ο εγκέφαλος λειτουργεί πιο γρήγορα σε μικρά χρονικά διαστήματα μελέτης.

Αφήστε τους αντιπερισπασμούς στην άκρη

Εάν πάρετε απόφαση να διαβάσετε σοβαρά καλό θα ήταν να κλείσετε κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και λοιπές ηλεκτρικές συσκευές. Όλα αυτά σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή και θα καταναλώσουν μέρος από τον πολύτιμό σας χρόνο.

Βάλτε χρονικά περιθώρια

Το να θέσετε χρονικά όρια για την ολοκλήρωση της μελέτης σας, μπορεί να τονώσει το πείσμα και τον εγωισμό σας. Είναι βέβαιο, πως θα αποτελέσει κίνητρο για να διαβάσετε με περισσότερη διάθεση. Είναι σημαντικό όμως να διαβάσετε προσηλωμένοι, χωρίς τα λεγόμενα «πασαλείμματα» απλά για να είστε γρήγοροι.

Φροντίστε το χώρο σας

Ένα καθαρό γραφείο αποτελεί σίγουρα πιο ευχάριστο περιβάλλον για να διαβάσετε. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πιθανό να συναντήσετε πολλά πράγματα που θα σας αποδιοργανώσουν και θα σας καθυστερήσουν.

Κάντε σωστή οργάνωση

Για να διαβάσετε όσο το δυνατόν συντομότερα φροντίστε να μην αφήνετε στη μέση ημιτελή μαθήματα. Συγκεκριμένα αναλάβετε να τελειώνετε ένα μάθημα τη φορά και στη συνέχεια να προχωράτε στο επόμενο.

Κάντε μικρά διαλείμματα

Πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη συμβουλή. Το μυαλό κουράζεται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα πάνω από τα βιβλία. Όπως προαναφέραμε είναι αποδοτικότερα τα μικρά χρονικά διαστήματα μελέτης. Επικεντρωθείτε σε 25-35 λεπτά ποιοτικού διαβάσματος καθώς με τον τρόπο αυτό η μνήμη και η συγκέντρωσή σας θα λειτουργήσουν καλύτερα.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.