Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Σκηνικό ρήξης κυβέρνησης - τοπικής αυτοδιοίκησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θύελλα αντιδράσεων από περιφερειάρχες, δημάρχους αλλά και πρυτάνεις προκαλεί η κυβερνητική απόφαση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ άναψε "φωτιές". "Δεν είστε οι μόνοι φορείς που καλείστε να καταθέσετε το περίσσευμα των διαθεσίμων σας..." είπε ο Δημήτρης Μάρδας.

"Δεν έχουμε διαθέσιμα..." είπαν πολλοί δήμαρχοι.

"'Αν έχετε..." διευκρίνισε ο κ Μάρδας.

Για πραξικόπημα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δήμοι προσανατολίζονται να προσφύγουν στο ΣτΕ: "Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε κατά το παρελθόν να αφαιρέσει έτσι, πραξικοπηματικά για εμάς, από τα ταμεία των δήμων τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες για ανταποδοτικές υπηρεσίες". Σε κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα προχωρά η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Πιο ήπιο ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών, απ' όπου απουσίαζαν η Ρένα Δούρου, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, αλλά και ο Πέτρος Τατούλης που έχει ταχθεί υπέρ του κυβερνητικού μέτρου.

"Ισοπεδώνει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του θεσμού της τοπικής αυτοδιίοικησης" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

"Καμία κυβέρνηση δεν μας έφερε προ τετελεσμένων. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού", είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αποστάσεις από την απόφαση κρατούν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής αν και η Ρένα Δουρου είχε καταθέσει 80 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της Περιφέρειας στην τράπεζα της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.