Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Κυβέρνηση: Υπό διαχείριση μόνο τα μεγάλα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Mόνο για τη διαχείριση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων συζητά η κυβέρνηση με τους δανειστές αποκλείοντας το ενδεχόμενο πώλησης σε ξένα funds των μη εξυπηρετούμενων δανείων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο ώστε οι δύο πλευρές να καταλήξουν στο θεσμικό πλαίσιο-κέλυφος σύμφωνα με το οποίο από 1.1.2016 θα καταστεί δυνατή για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μεταβίβαση μη εξυπηρετούμενων δανείων σε τρίτους κατά το ίδιο περίπου μοντέλο που ακολουθείται από τον περασμένο μήνα και στη γειτονική Κύπρο.

Στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή να κλείσει η συμφωνία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων προκειμένου το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 18 Δεκεμβρίου 2015.

Παράλληλα συμπληρωματικά με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων είναι η συγκρότηση Διακυβερνητικού Οργάνου Ιδιωτικού Χρέους. Επίσης στα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές είναι και η έκδοση ΚΥΑ για την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη.

Στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων προβλέπει τη ψήφιση του ρυθμιστικού πλαισίου για την αδειοδότηση και τη λειτουργία μη τραπεζικών ιδρυμάτων που θα διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2016, ενώ η εξειδίκευση των κατηγοριών και των προϋποθέσεων θα γίνει κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.