Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τα συντρίμμια στο Ρεϊνιόν ανήκουν στο Boeing 777 της πτήσης MH370

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ επιβεβαίωσε απόψε, σε δηλώσεις του από την Κουάλα Λουμπούρ (τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τοπική ώρα), ότι τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 όταν είχε χαθεί πριν από 17 μήνες.

Ο Ράζακ δήλωσε ότι πλέον – για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες - υπάρχουν υπαρκτά ευρήματα από την εξαφανισμένη πτήση, ευχαρίστησε όλες τις χώρες που συνέβαλλαν στην έρευνα και εξέφρασε για άλλη μια φορά την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Το κομμάτι φέρει την ένδειξη «657BB», το οποίο σύμφωνα με αρκετούς εμπειρογνώμονες έδειχνε από την αρχή ότι πρόκειται για ένα πηδάλιο κλίσης από ένα Boeing 777.

Πρόκειται για το πρώτο τόσο σημαντικό εύρημα στην έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο χαμένο επιβατικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα πριν εξαφανιστεί τον Μάρτιο του 2014.

«Η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το (αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση) MH370», ανέφερε ο Νατζίμπ Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος.

Ωστόσο, μετά τη δήλωση του Ράζακ ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες σχετικά με την εξαφάνιση του προηγμένου επιβατικού αεροσκάφους, είπε ότι υπάρχουν μεν «πολύ ισχυρές ενδείξεις», αλλά όχι η βεβαιότητα πως το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο Ρεϊνιόν, μήκος 2-2,5 μέτρων, ανήκει στο συγκεκριμένο 777.

Το τμήμα του φτερού βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Ρεϊνιόν, το ηφαιστειακό νησί των 850.000 κατοίκων που αποτελεί υπερπόντια γαλλική κτήση και βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη.

Η Ρεϊνιόν βρίσκεται περίπου 3.700 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ειδικοί και αξιωματούχοι θεωρούν ότι το κομμάτι αυτό ενδέχεται να μεταφέρθηκε στο νησί από θαλάσσια ρεύματα.

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανέφεραν ότι οι οικείοι των επιβατών και των μελών του πληρώματος έχουν ενημερωθεί. «Αναμένουμε και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν και άλλα αντικείμενα που θα συμβάλουν να λυθεί το μυστήριο», σημείωσε η διεύθυνση της εταιρείας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.