Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη κουζίνα για άστεγους και άπορους από τζαμί στο Μπέρμιγχαμ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσφέρει ζεστασιά και φαγητό σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Το Κεντρικό Τζαμί του Μπέρμιγχαμ, στη Βρετανία, έχει ούτως ή άλλως τράπεζα τροφίμων για να βοηθά όσους το έχουν ανάγκη. Ωστόσο οι εθελοντές γνωρίζουν πως υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη να είναι κανείς σε προστατευμένο χώρο και να έχει ένα ζεστό γεύμα τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες κι έτσι συγκέντρωση 2000 λίρες για να οργανωθεί μια ειδική χριστουγεννιάτικη κουζίνα.

Εκτιμάται πως στην περιοχή ζουν 2.500 άστεγοι ή άνθρωποι που ζουν σε προσωρινά καταλύματα και το Μπέρμιγχαμ κατατάσσεται σε μια από τις χειρότερες θέσεις στη χώρα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αστέγων.

Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Kasim Choudry, πολλές από τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υποδομές για άστεγους κλείνουν τα Χριστούγεννα.

«Γι’ αυτό αποφασίσαμε να το κάνουμε. Είμαστε ούτως ή άλλως ανοιχτά και είναι ωραίο να μπορείς να βοηθήσεις όταν υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη», είπε. «Το Μπέρμιγχαμ είναι μια καταπληκτική πόλη που ζει με τη διαφορετικότητα και όλοι μαζί ως μία κοινότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια».

Το τζαμί περιμένει εκατοντάδες ανθρώπους όλη την εβδομάδα και περίπου 150 άτομα την ημέρα των Χριστουγέννων, άνθρωποι που αναζητούν ζεστό φαγητό και παρέα.

Το τζαμί συνεργάστηκε με την Birmingham Soup Kitchen για την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ βοηθούν και 10-15 εθελοντές από το τζαμί αλλά και μια κοντινή εκκλησία και άλλους οργανισμούς, συγκεντρώνοντας και δωρεές από τοπικές επιχειρήσεις.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.