Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Υπογράφτηκε η επέκταση της νέας πτέρυγας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 15 εκατ. και προβλέπονται 83 επιπλέον κλίνες.

Απόφαση βάσει της οποίας επεκτείνεται το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τους κατοίκους της Κρήτης που θα αναβαθμίσει τη δημόσια περίθαλψη και υγεία, καθώς προβλέπεται να γίνει επέκταση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου με 83 νέες κλίνες προϋπολογισμού 15,7 εκατ. ευρώ.

«Βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογραφεί η ένταξη του έργου και να προχωρήσουμε τη δημοπράτησή του από τις υπηρεσίες της περιφέρειας και ειδικά από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Ηρακλείου. Ένα όνειρο πολλών χρόνων των εργαζομένων στο νοσοκομείο αλλά και των κατοίκων της Κρήτης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά μας, σημείωσε, ξεκινήσαμε το 2010 για να ολοκληρωθεί η μελέτη, ένα έργο δύσκολο λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων. Είχαμε άριστη συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία και βρήκαμε τις λύσεις ούτως ώστε να μπορεί το έργο να δημοπρατηθεί. Ένα έργο προϋπολογισμού 15,7 εκατ. ευρώ, αλλά πρέπει να προσθέσουμε και 1 εκατ. ευρώ για τα εργατικά, τις αρχαιολογικές ανασκαφές και τις τεχνικές οδικές παρεμβάσεις, με σύνολο δαπάνης 16,7 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ακόμη ότι, πρόκειται για το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί τη νέα Προγραμματική Περίοδο, «και εάν δεν είχαμε την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών μας, με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, τους γιατρούς, δεν θα βρισκόμαστε σήμερα εδώ για την υπογραφή αυτού του σημαντικού έργου για τον τομέα της δημόσιας υγείας στην Κρήτη».

Ακόμη αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είπε ότι «στο τέλος του 2018 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχουμε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ) Κρήτης Άννα Τριχοπούλου μίλησε για ένα έργο πνοής στον τομέα της υγείας για την Κρήτη προσθέτοντας: «Η νέα πτέρυγα με 83 νέες κλίνες και πολλές άλλες υποδομές θα δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη της Κρήτης να θεραπευτεί και να νοσηλευτεί με πολύ καλύτερες συνθήκες». Ακόμη ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης που το τελευταίο διάστημα, όπως ανέφερε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μπορεί σήμερα να δημοπρατηθεί το έργο με την προοπτική σε δύο χρόνια να έχει ολοκληρωθεί.

Τέλος ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Βενιζέλειου νοσοκομείου Ευθύμιος Καρακώστας τόνισε: «Ένα μεγάλο όνειρο πολλών ανθρώπων και πολλών χρόνων αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει το δυνατόν συντομότερο το έργο προς όφελος των κατοίκων της Κρήτης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.