Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Φουντώνει» η κόντρα ανάμεσα στη διευθύντρια και το ΔΣ του ΕΜΣΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ά. Καφέτση: Υπάρχουν όρια στην αθλιότητα και στην απληστία των εμπνευστών της.

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε και σήμερα η κόντρα που έχει προκύψει ανάμεσα στη διευθύντρια και το ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με αφορμή την αναβολή των εγκαινίων του νέου κτιρίου του ΕΜΣΤ.

«Υπάρχουν όρια στην αθλιότητα και στην απληστία των εμπνευστών της. Είναι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο βίος του. Γεννήθηκε, είναι μέσα στην αθωότητα και έτσι θα παραμείνει. Ως δώρο. Τα υπόλοιπα δεν μας αγγίζουν».

Αυτό δήλωσε η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Άννα Καφέτση, απαντώντας σε όσα της καταλογίζει το ΔΣ του Μουσείου για τη συνεχιζόμενη αναβολή έναρξης της λειτουργίας του νέου κτιρίου του ΕΜΣΤ, επί της λεωφόρου Συγγρού.

Σημειώνεται, ότι στην επιστολή, που δημοσιοποίησε το ΔΣ του ΕΜΣΤ χθες, αναφέρεται ότι «κατ' επανάληψη η διευθύντρια του Μουσείου έχει υποστηρίξει ότι "το Μουσείο είναι εκείνη" αρνούμενη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του διοικητικού οργάνου του ΕΜΣΤ που είναι το διοικητικό συμβούλιο. Δεν δίστασε, μάλιστα, να αλλοιώσει αποφάσεις του και απέκρυψε έγγραφα από αυτό». Επίσης, την κατηγορεί ότι «ένα μεγάλο μέρος των έργων τέχνης είναι καταγεγραμμένο στο Γενικό Βιβλίο Εισαγωγής των Έργων του ΕΜΣΤ με μολύβι, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται».

Η κ. Καφέτση, η οποία βρίσκεται σε υπηρεσιακό ταξίδι στο Λονδίνο για την αγορά έργων τέχνης που θα εμπλουτίσουν τις Συλλογές του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, επιστρέφει το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην προσωρινή στέγη του ΕΜΣΤ, στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.