Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Μεταφορά τεχνογνωσίας στο ΑΧΕΠΑ από γερμανική αντιπροσωπεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επικεφαλής ο επίτροπος της γερμανικής κυβέρνησης σε θέματα ασθενών.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα γερμανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Βόλφγκανγκ Τσέλερ, ο οποίος ήταν ο επίτροπος της γερμανικής κυβέρνησης σε θέματα ασθενών, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία των δομών υγείας και να προσφέρει τη βοήθειά της μέσω προτάσεων ή μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Φαρμάκων και Ιατρικών Προϊόντων Βάλτερ Σβερτφέγκερ και ο εμπειρογνώμονας ασφαλιστικών θεμάτων Ρολφ-Ντίτερ Μίλερ και συνοδεύονται από δυο αρμοδίους του ομοσπονδιακού υπουργείου υγείας στο Βερολίνο, την συντονίστρια προγραμμάτων σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης καθώς και την επιστημονική συνεργάτιδα του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Συστημάτων και Πολιτικής Υγείας, Δήμητρα Παντελή.

Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το πρωί το ΑΧΕΠΑ όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Παναγιώτη Παντελιάδη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Παντελιάδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης η γερμανική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας του νοσοκομείου και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν και να εξυπηρετηθούν οι καταστάσεις στην εξέλιξη της υγείας και των υποδομών.

«Η συζήτηση έγινε σε ουδέτερο κλίμα και δεν συζητήθηκε κάτι εξειδικευμένο», πρόσθεσε ο κ Παντελιάδης.

Η επιστημονική συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Συστημάτων και Πολιτικής Υγείας, Δήμητρα Παντελή, η οποία συνοδεύει τη γερμανική αποστολή ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αντιπροσωπεία δεν είναι η task force, αλλά μια ομάδα τριών ειδικών της γερμανικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον κ Τσέλερ, οι οποίοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία των δομών υγείας και να παράσχουν υποστηρικτική βοήθεια για την βελτίωση αυτών των δομών είτε με τη μεταφορά τεχνογνωσίας είτε με προτάσεις.

«Η ομάδα ήρθε να ακούσει πώς είναι τα πράγματα στις δομές υγείας ώστε να παράσχει υποστηρικτική βοήθεια με προτάσεις μέσω διαλόγου» ανέφερε η κ. Παντελή.

Η γερμανική αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί αύριο το πρωί τους Γιατρούς του Κόσμου και την PRAKSIS. Η επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής ματαιώθηκε επειδή θα απουσιάζει ο διευθυντής του.

Παρά το γεγονός ότι η κ Παντελή επιμένει πως η γερμανική αποστολή δεν είναι η task force, η ΕΝΙΘ την διαψεύδει δημοσιοποιώντας επιστολές που είχε στείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας στις οποίες αναφέρεται πως πρόκειται για τη συγκεκριμένη Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force for Greece) που συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2011, και η Γερμανία ορίστηκε ως εταίρος μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.