Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ασφυξία στα πανεπιστήμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν έχουν που να καθίσουν οι φοιτητές σε Καποδιστριακό, Πολυτεχνείο και Αριστοτέλειο.

Ασφυξία στα κεντρικά πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου, γιατί… δεν υπάρχουν χώροι ούτε για να καθίσουν οι φοιτητές, προκάλεσαν τελικά οι μετεγγραφές.

Παρά το γεγονός ότι ο τελικός αριθμός του εξαμήνου δεν ξεπέρασε τις 10.000 - αισθητά μικρότερος από αυτόν που αρχικά υπολογιζόταν – σε σχολές όπως η Νομική και Ιατρική Αθήνας, οι Ηλεκτρολόγοι και οι Αρχιτέκτονες ΕΜΠ, η Πληροφορική και η Γεωπονική ΑΠΘ κ.α προέκυψε έως και διπλασιασμός του αρχικού αριθμού εισακτέων και σε πολλά άλλα τμήματα ανυπέρβλητος συνωστισμός.

Αυτό καθώς πέρα από τις κατηγορίες των μετεγγραφών που αφορούσαν τρίτεκνους, πολύτεκνους, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, υπάρχουν ακόμα 17 κατηγορίες δικαιούχων εισαγωγής στα ΑΕΙ σε πρόσθετες θέσεις (π.χ αθλητές, τέκνα Ελλήνων εξωτερικού, απόφοιτοι ξένων λυκείων, αλλοδαποί, αλλογενείς, από κατατακτήριες κ.α που αυξάνουν περισσότερο τον συνωστισμό.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο σε σχολές με εργαστήρια – όπως στο Πολυτεχνείο – ενώ πρόσθετο πονοκέφαλο προκαλούν οι συνταξιοδοτήσεις πανεπιστημιακών και οι διαθεσιμότητες διοικητικών οι οποίοι δεν αντικαθιστούνται παρότι οι φοιτητές πολλαπλασιάστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.