Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Άνοιξε τα μάτια» στον καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα συγκινητικό βίντεο μεταμόρφωσης καρκινοπαθών.

Βασισμένοι στο βελγικό project «if only for a second», οι άνθρωποι του «άνοιξε τα μάτια», προβάλουν το θέμα του καρκίνου από μια διαφορετική σκοπιά.

Στο παρακάτω βίντεο των 4 λεπτών, δείτε τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων με καρκίνο που αφήνονται στα χέρια ειδικών που τους μεταμορφώνουν. Η ιδέα για την ελληνική εκδοχή, ανήκει σε δυο φοιτητές ψυχολόγους από τη Θεσσαλονίκη

Δείτε τι γράφουν στην επίσημη σελίδα στο Facebook:

«Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί ένα βίντεο 4 λεπτών χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί. Εδώ λοιπόν πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν άτομα στην εποχή μας που θα εργαστούν εθελοντικά και αφιλοκερδώς. Άνθρωποι που στην προκειμένη περίπτωση του "άνοιξε τα μάτια" προσέφεραν χρόνο και χρήματα για τους συνανθρώπους τους.

Άλλωστε, ένας από τους σκοπούς μας είναι να προτρέψουμε τον κόσμο να ανοίξει τα μάτια του ώστε να δει ότι ακόμη και εν μέσω κρίσης, υπάρχει θετικότητα, συνεργασία, αλληλεγγύη και δημιουργία• Πόσο μάλλον μεταξύ ανθρώπων που δεν χαίρονται το προνόμιο της υγείας.

Εμείς λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πέρα από το περιεχόμενο του βίντεο, η αξία της δικής μας προσπάθειας έγκειται στους ανθρώπους που τη συντέλεσαν.

Τέλος, θεωρούμε σημαντικά δύσκολο το να εκτεθεί κάποιος δημόσια και να προβάλει την ασθένεια του. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες του "άνοιξε τα μάτια" τόλμησαν να εκτεθούν για να προσφέρουν εξίσου. Να προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά στις μέρες μας και σ' όλους τους καιρούς. Αυτό επιχειρούμε και εμείς και ζητάμε να το στηρίξετε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός για καταθέσεις παραμένει ενεργός, με αριθμό 5228-003063-410 στις Τράπεζες Πειραιώς για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης - "νοιάζομαι" του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.