Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Κέντρο αλληλεγγύης στο πλευρό ευπαθών ομάδων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρήσιμες υπηρεσίες προσφέρει το κέντρο Solidarity Now που εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια του πρώτο κέντρου αλληλεγγύης «Solidarity Now» στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Το κέντρο Solidarity Now απευθύνεται σε μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και υπόσχεται να προσπαθήσει να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το συγκεκριμένο κέντρο λειτουργεί σε πιλοτικό στάδιο από τις 2 Ιανουαρίου και απέδειξε πως κύριο μέλημά του είναι η παροχή βοήθειας σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, είτε από ιατρική βοήθεια, είτε από νομική υποστήριξη ή από υπηρεσίες που ενδεχομένως να συνδυάζουν τις προαναφερθείσες δραστηριότητες.

Στο Κέντρο Αλληλεγγύης, επί της οδού Λέοντος Σοφού 26, δύο γιατροί, μία κοινωνική λειτουργός και ένας διερμηνέας από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, τέσσερις δικηγόροι από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΡΣΙΣ και δύο συντονιστές από το Solidarity Now, θα βρίσκονται καθημερινά εκεί, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα για να παρέχουν υποστήριξη σε πολίτες που την έχουν ανάγκη.

Η ΑΡΣΙΣ παρέχει νομικές υπηρεσίες και συμβουλές για ζητήματα καταναλωτικά, αστικού δικαίου, κοινωνικής πρόνοιας και εργασιακά και η PRAKSIS προσφέρει ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη. Και οι δύο οργανώσεις θα παραπέμπουν περιστατικά και σε άλλους φορείς υγειονομικών και νομικών υπηρεσιών.

Μετανάστες, άνεργοι, ανασφάλιστοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μπορούν να απευθύνονται στο κέντρο καλώντας στο 2310-501030 και 2310-501040 για να κλείσουν ραντεβού.

Ήδη, το κέντρο δέχθηκε και αντιμετώπισε τα πρώτα περιστατικά στο πιλοτικό διάστημα λειτουργίας του και, πλέον, έπειτα από τα σημερινά του εγκαίνια που έγιναν από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, το κέντρο «φιλοδοξεί» να είναι κόμβος για τη φιλοξενία δραστηριοτήτων τοπικών ΜΚΟ και να παρέχει υπηρεσίες, όπως την παρούσα στιγμή ιατρικές και νομικές.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη το κέντρο λειτουργεί προσθετικά στο έργο του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο αφορά τη δημιουργία ενός πραγματικού δικτύου από δομές κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, ενώ η διευθύντρια του Solidarity Now Σταυρούλα Χασαπογλίδου σημείωσε πως οι στόχοι και οι υπηρεσίες του κέντρου θα διευρύνονται καθώς θα εντοπίζονται και οι τοπικές ανάγκες.

Περισσότερες πληροφορίες για το κέντρο αλληλεγγύης «Solidarity Now» μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα solidaritynow.org/el.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.