Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ομάδα εργασίας για την πάταξη της διαφθοράς συγκρότησε ο Χατζηδάκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η μελέτη, η ανάλυση και η αξιολόγηση των φαινομένων διαφθοράς.

Στα σοβαρά παίρνει την πάταξη της διαφθοράς ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης ο οποίος προχώρησε στην συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη μελέτη, αξιολόγηση και ανάλυση των φαινομένων διαφθοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης. Η ομάδα εργασίας θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της έως τα τέλη Ιουνίου και να συντάξει ειδική έκθεση.

Ενδεικτικά η ομάδα εργασίας θα προχωρήσει στη καταγραφή λειτουργιών και διαδικασιών σχετικών με τη διαδικασία σύναψης δημόσιων συμβάσεων και τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, στην ανίχνευση των κινδύνων διαφθοράς που ενυπάρχουν στις λειτουργίες και διαδικασίες αυτές , στην καταγραφή των διαφορετικών τύπων διαφθοράς, στην καταγραφή των δικλείδων ασφαλείας που έχουν τυχόν θεσπιστεί για την προστασία από τους κινδύνους αυτούς, στην εξέταση πιθανών μέτρων πρόληψης και αποκάλυψης των περιπτώσεων διαφθοράς, αλλά και στην καταγραφή των μηχανισμών ελέγχου που διαθέτει ο κάθε εποπτευόμενος από το υπουργείο Ανάπτυξης φορέας.

Βάσει της απόφασης Χατζηδάκη η ομάδα εργασίας έχουν την αρμοδιότητα να ζητεί κάθε έγγραφο ή στοιχείο κρίνεται αναγκαίο για την εκτέλεση των εργασιών της από υπηρεσίες του υπουργείου ή από νομικά πρόσωπα που εποπτεύονται από αυτό και εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στα θέματα μελέτης της.

Σημειώνεται πως πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου στις 30 Δεκεμβρίου εντοπίζει αποχρώσες ενδείξεις για νέο κρούσμα διαφθοράς στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης . Σύμφωνα με το πόρισμα, στην υπόθεση εμπλέκονται 11 υπάλληλοι της συγκεκριμένης διεύθυνσης και αφορά υπόθεση επιδότησης ξενοδοχειακής μονάδας στη Μεσσηνία, για επένδυση 22 εκατ. ευρώ που έλαβε συνολικά επιχορήγηση 13,6 εκατ. ευρώ την περίοδο 2010-2011.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.