Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«Η γέννα είναι όνειρο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Μαλάουι της Αφρικής, ο φωτογράφος Paolo Patruno κατέγραψε με τον φακό του τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φέρνουν τα μωρά τους στον κόσμο οι έγκυες στην Αφρικανική Ήπειρο.

Το Birth is a dream είναι ουσιαστικά ένα πρότζεκτ που καταγράφει τις συνθήκες που γεννούν οι γυναίκες στην Αφρική, οι οποίες όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι άθλιες. Κάθε χρόνο μάλιστα περίπου 200 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν από επιπλοκές στη γέννα ή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο Patruno βρέθηκε σε μαιευτήρια, κέντρα υγείας και κλινικές. Του πήρε πραγματικά καιρό να ολοκληρώσει το έργο και κάλυψε μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας. Για να συλλάβει αυτά τα πλάνα με τον φακό του, πέρασε πολλές ώρες και μέρες σε μαιευτήρια, μιλώντας με έγκυες γυναίκες, μητέρες, μαίες και νοσοκόμες.

«Ξεκίνησα το πρότζεκτ στο Μαλάουι» λέει «όπου οι τοπικές λέξει για την εγκυμοσύνη είναι pakati και matenda, που σημαίνουν ‘ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο’ και ‘άρρωστος’ αντίστοιχα.

Εκεί συνάντησα την αγγλίδα μαμή Rachel MacLeod, η οποία είχε 14χρονη εμπειρία στην Ισπανία πριν μετακομίσει στο Μαλάουι για να δουλέψει στην πτέρυγα των γεννήσεων στο νοσοκομείο της Bwaila. Εκείνη μου άνοιξε τα μάτια για την τραγική κατάσταση στην Αφρική» λέει ο ίδιος.

Από το 2011 το ντοκιμαντέρ έχει τραβηχτεί σε περιοχές του Καμερούν, Αιθιοπίας, Μαλάουι, Μοζαμβίκης και Ουγκάντας.

Το έργο, το οποίο ξεκίνησε ως μια εντελώς προσωπική πρωτοβουλία, επέστησε αμέσως την προσοχή των διεθνών ΜΚΟ όπως της οργάνωσης Save the Children. Ο Patruno σχεδιάζει επί του παρόντος νέα ταξίδια στην Αφρική, αφού όπως λέει ο ίδιος τα θέματα μητρότητας είναι πολύ περίπλοκα και υπάρχουν πολλές ιστορίες τις οποίες θέλει να βγάλει προς τα έξω.


























Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.