Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Περιπέτεια στο δρόμο για έναν άνθρωπο και ένα σκύλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ασθένεια ώθησε τον 26χρονο να ξεκινήσει το ταξίδι του - Δείτε φωτογραφίες.

Εδώ και περίπου ένα μήνα η εικονιζόμενη Kahlua και ο 26χρονος ιδιοκτήτης της έκαναν «σπίτι» τους το δρόμο, στο επικό ταξίδι τους στην Αμερική.

Οι προορισμοί είναι άφθονοι, ο χρόνος όμως όχι, καθώς ο νεαρός Trevor DeHaas έχει νεφρική ανεπάρκεια που διαρκώς επιδεινώνεται. Έτσι αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά του και να αξιοποιήσει την ευκαιρία ταξιδεύοντας με την τετράποδη φίλη του.

Το ντουέτο ξεκίνησε από την Πενσυλβάνια και έχει ήδη σκαρφαλώσει στην κορυφή του βουνού Raspberry στο Κολοράντο, έχει διασχίσει με κανό το Glen Canyon της Γιούτα και έχει επισκεφθεί το χαμηλότερο σημείο της βόρειας Αμερικής, στην Καλιφόρνια.

Πολλές από τις σημερινές δραστηριότητες του Trevor θα είναι απαγορευτικές όταν η κατάστασή του θα επιδεινωθεί περαιτέρω κι έτσι εκείνος αποφάσισε να αξιοποιήσει κάθε λεπτό που μπορεί γυρίζοντας τις ΗΠΑ.

«Το ερώτημα είναι πότε θα χρειαστώ αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση. Κι αν δεν μπορέσω; Όταν το σκέφτομαι φοβάμαι. Ξέρω πως δεν θα μπορώ να κάνω τα πράγματα που κάνω τώρα, ίσως να μην μπορώ ούτε να βγάλω την Kahlua βόλτα. Αλλά τουλάχιστον, κοιτάζοντας πίσω τη ζωή μου θα ξέρω πως έκανα το καλύτερο όταν μπορούσα. Δεν μπορώ να φανταστώ να ζω μετανιώνοντας ή σκεπτόμενος ‘και αν…’», εξηγεί ο 26χρονος.

Για να χρηματοδοτήσει το ταξίδι του ο νεαρός ξοδεύει όλα τα χρήματα που είχε αποταμιεύσει αλλά και χρήματα που βγάζει από τις φωτογραφίες της περιπέτειάς τους.

Ο DeHaas είχε κρατήσει κρυφή την ασθένειά του αλλά όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε σημαντικά αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά.

«Δεν είχα μιλήσει σε κανέναν για την ασθένειά μου για καιρό επειδή δεν ήθελα κανείς να με αντιμετωπίζει διαφορετικά. Αλλά από τότε που μίλησα έφυγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω μου, νιώθω πως επιτέλους ζω τη ζωή μου χωρίς τίποτα να με κρατά πίσω», εξηγεί.

«Η ζωή είναι πολύ μικρή, είτε είσαι ασθενής είτε όχι, για να επιδιώκεις μια ‘κανονική’ ζωή αντί να κυνηγάς πράγματα που σε παθιάζουν», συνεχίζει.

Ο 26χρονος μιλά και για το ότι άφησε τη δουλειά του για να ζήσει στο δρόμο, κάτι που πολλοί χαρακτήρισαν τρέλα.

«Όσο είχα τη σταθερή δουλειά μου ένιωθα, φανταστείτε, όπως νιώθει ένα άγριο ζώο παγιδευμένο σε ζωολογικό κήπο. Η ζωή μου είναι σήμερα 1000 φορές διαφορετική. Κάθε μέρα είναι μια περιπέτεια και κάτι καινούριο προκύπτει κάθε στιγμή. Είμαι σαν ένα πουλί που το άφησαν να πετάξει στον ουρανό ενώ ήταν κλεισμένο σε κλουβί για χρόνια. Ελπίζω οι άνθρωποι να ακούσουν την ιστορία μου και να παρακινηθούν να επιδιώξουν κάτι που αγαπούν. Μαθαίνεις τον εαυτό σου μόνο όταν βγαίνεις έξω από τη ‘ζώνη ασφαλείας’ σου», καταλήγει.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.