Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Φόρους-φωτιά προτείνει η κυβέρνηση για κάλυψη της «μαύρης τρύπας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αύξηση του φόρου στα καύσιμα και η επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τουλάχιστον δύο εισπρακτικά μέτρα, άμεσης απόδοσης, βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να καλυφθεί το κενό της επόμενης διετίας, όπως μετέδωσε το Mega.

Τα δύο μέτρα αυτά είναι αφενός η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και αφετέρου η επιβολή ειδικού τέλους 1% στις τραπεζικές συναλλαγές.

Για το πρώτο μέτρο για την αύξηση φόρου στα καύσιμα, συνηγορούν οι σχετικά χαμηλότερες λιανικές τιμές στην Ελλάδα και οι προβλέψεις αναλυτών για χαμηλές τιμές στα καύσιμα τα επόμενα 2 χρόνια. Οι δανειστές δεν εμφανίζονται αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όσο για το δεύτερο μέτρο με το ειδικό τέλος τραπεζικών συναλλαγών, οι δανειστές τον απορρίπτουν κατηγορηματικά. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να το κρατά στο τραπέζι.

Παράλληλα, νέα εμπλοκή σημειώθηκε χτες το βράδυ με το όριο του αφορολόγητου, καθώς το ΔΝΤ επιμένει σε μείωση του ορίου στα 7.000 ευρώ ή έστω στα 8.000. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη σκληρή επίθεση εναντίον του ΔΝΤ που εξαπέλυσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.