Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Πώς θα νοικιάσετε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας σε πρόσφυγες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα δίνει 300 ευρώ το μήνα και επιπλέον κουπόνια 150 ευρώ το άτομο για φαγητό.

Στη δημιουργία 700 θέσεων προσωρινής στέγασης προσφύγων σε σπίτια και νοικοκυριά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στοχεύει το «αλληλεγγύη SolidarityNow» με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα προβλέπει ουσιαστικά την ενοικίαση δωματίου και ταυτόχρονα τη σίτιση των προσφύγων.

Το πρόγραμμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενθαρρύνει τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών και μεταναστών που διαβιούν στην Ελλάδα, σε μια έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης προς τους ευάλωτους ανθρώπους, μέσω της προσφοράς αξιοπρεπούς στέγασης στις δικές τους κατοικίες.

Για την υποστήριξη ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγκατάστασης και άλλων αιτούντων άσυλο, το «αλληλεγγύη-SolidarityNow», δημιουργεί 600 θέσεις φιλοξενίας στην Αττική και 100 θέσεις στη Θεσσαλονίκη, και στην ευρύτερη περιοχή των δύο πόλεων.

Συγκεκριμένα, όσοι πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν το σπίτι τους για φιλοξενία αιτούντων άσυλο θα λαμβάνουν συμβολική οικονομική ενίσχυση –π.χ. ποσό της τάξης των 300 ευρώ για τετραμελή οικογένεια για διάστημα ενός μήνα- προκειμένου να καλύψουν τις βασικές καθημερινές δαπάνες που προκύπτουν από τη συγκατοίκηση.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι επισιτιστικές ανάγκες των ατόμων που θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκατοίκησης, δεν θα επιβαρύνουν το νοικοκυριό καθώς θα καλύπτονται σταθερά και σε μηνιαία βάση με κουπόνια τροφίμων. Συγκεκριμένα με μηνιαία κουπόνια αξίας 250 ευρώ ανά οικογένεια των δύο ατόμων ή 150 ευρώ ανά άτομο.

Ήδη ελέγχονται 40 οικογένειες που ανταποκρίθηκαν για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

«Οι νέες εξελίξεις αφήνουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την προστασία των πληθυσμών γι’ αυτό ζητάμε την υποστήριξη των πολιτών προκειμένου να μπορέσουμε να αναδείξουμε την πίστη μας στο ανθρωπιστικό ιδεώδες που μέχρι στιγμής έχουμε επιδείξει ως χώρα. Γι’ αυτό “ποντάρουμε” στο στοίχημα της φιλοξενίας ως μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στην πράξη», σημειώνει η Έλλη Ξένου, Διευθύντρια Προγραμμάτων του «αλληλεγγύη-SolidarityNow».

Και συνεχίζει: «Σε αυτή τη μεγάλη πράξη αλληλεγγύης είναι σημαντικό να γνωρίζουν όσοι ανταποκριθούν στην έκκλησή μας, ότι δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλευρό τους. Τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι φιλοξενούντες θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές, νομικές και άλλες υπηρεσίες που παρέχουμε στα Κέντρα Αλληλεγγύης μας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της φιλοξενίας και της συγκατοίκησης θα υποστηρίζονται και θα καθοδηγούνται από εκπαιδευμένη ομάδα κοινωνικών επιστημόνων».

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε στο filoxenia@solidaritynow.org / και:
Dr. Eda Gemi, Συντονίστρια Προγράμματος, τηλ. 210 6772500
Ιωάννα Φουρκιώτου (για Θεσσαλονίκη), τηλ. 6973 209077




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.