Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ταξίδι για τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου ξεκινά το… ροδάκινο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήδη έχουν αποσταλεί ποσότητες σε Σκανδιναβικά κράτη.

Ταξίδι….για χώρες της Αραβικής Χερσονήσου ξεκινούν τον επόμενο μήνα τα ελληνικά ροδάκινα, ενώ ήδη έχουν αποσταλεί ποσότητες σε Σκανδιναβικά κράτη, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του κάναμε στο περιθώριο αποψινής εκδήλωσης στη Βέροια, για την ανακοίνωση Διεπαγγελματικής οργάνωσης πυρηνοκάρπων, γιγαρτοκάρπων και ακτινιδίων, ο ίδιος είπε «μην περιμένετε πολλές για φέτος γιατί μας δοκιμάζουν. Εάν πετύχουμε φέτος, του χρόνου οι ποσότητες θα είναι πολύ περισσότερες».

Αναφορικά με τις τιμές, μας τόνισε ότι είναι μέτριες, διευκρινίζοντας ωστόσο, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φύγουν ποσότητες από τα ψυγεία μας».

Μεταξύ άλλων μας ανέφερε ότι η φετινή παραγωγή επιτραπέζιου ροδακίνου, οι ενδείξεις μιλάνε, για μείωση 20% φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, ενώ αναφορικά με την αναγγελία σύστασης της διεπαγγελματικής είπε «προσπαθούμε να καθετοποιήσουμε την οργάνωση του χώρου, από τον πρωτογενή τομέα μέχρι την μεταποίηση και την εμπορία , να κάνουμε αυτό που κάνουν οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι καιρός είναι να οργανωθούμε, να έχουμε πληροφόρηση από τις αγορές και να οργανώσουμε καλύτερα τις πωλήσεις μας και τις επαφές μας και την παρέμβασή μας στις Βρυξέλλες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.