Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ο "Χάτσικο" της Βολιβίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε μέρα εδώ και πέντε χρόνια επιστρέφει στη Λεωφόρο Πάπα Παύλου, εκεί στη γωνία που περίμενε πάντα το αφεντικό του, έναν νεαρό φοιτητή που σκοτώθηκε σε τροχαίο, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. ενώ οδηγούσε το μηχανάκι του.

Ο "Χάτσικο" της Βολιβίας, που ζει στην πόλη Κοτσαμπάμπα, δεν μπορεί να καταλάβει ή να αποδεχθεί αυτήν την απουσία. Οπότε το δρομολόγιό του είναι καθημερινό, εκεί στο σημείο όπου συναντούσε το αφεντικό του...



Όπως λένε καταστηματάρχες της περιοχής που γνωρίζουν καλά την ιστορία του σκύλου και του αδικοχαμένου αφεντικού του, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες άλλοι φιλόζωοι να "υιοθετήσουν" τον "Χάτσι", αλλά εκείνος καταλαβαίνει τις προθέσεις τους και το σκάει πάντα. Δεν επιθυμεί να γίνει μέλος οποιασδήποτε άλλης οικογένειας, δεν θέλει κανένα άλλο αφεντικό εκτός από το δικό του.

Κάποια στιγμή, ένα ζευγάρι Αμερικάνων άκουσε την ιστορία του και προθυμοποιήθηκε να τον πάρει μαζί τους στις ΗΠΑ. Ο μικρός Χάτσικο απλώς έφυγε τρέχοντας χωρίς να προλάβει κανείς να τον πιάσει. Εκείνος είχε αφεντικό και αυτό θα περιμένει όσο αντέχει... προφανώς αυτό σκέφεται ο σκύλος που δεν μπορεί να αντιληφθεί την απώλεια, αλλά αποδεικνύει περίτρανα την άνευ όρων αγάπη.

Η ιστορία του "Χάτσικο" έγινε παγκοσμίως γνωστή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και συγκινεί καθώς κάθε ιστοράι με ζώα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο κοινό αίσθημα. Μάλιστα, έγινε σημαία στον αγώνα των φιλόζωων για έγκριση ενός νόμου που προστατεύει τα δικαιώματα των ζώων στη Βολιβία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.