Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Απόδραση στο διάστημα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμφωνία ανάμεσα σε κινεζικό ταξιδιωτικό γραφείο και την εταιρεία Space Expedition Corporation.

Ένα ονειρικό ταξίδι θα γίνει πραγματικότητα για τους Κινέζους ταξιδιώτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία μέχρι το τέλος του 2014 να ταξιδέψουν στο διάστημα!

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη στις 27 Δεκεμβρίου στο Πεκίνο, ανάμεσα σε ένα κινεζικό ταξιδιωτικό γραφείο και την εταιρεία Space Expedition Corporation, με έδρα την Ολλανδία.

Οι «διαστημικοί» ταξιδιώτες θα χρειαστεί να καταβάλουν το ποσό των 95.000 δολαρίων για να επιβιβαστούν στο διαστημόπλοιο Lynx Mark I, το οποίο κατασκευάζεται από την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία αεροδιαστημικής XCOR.

Οι συμμετέχοντες θα περάσουν μια εβδομάδα κατάρτισης στις εγκαταστάσεις της Royal Dutch Airlines ή της Air France για να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για τις ιδιαίτερες συνθήκες του ταξιδιού.

Το διαστημόπλοιο θα μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη σε κάθε διαδρομή, ο οποίος θα κάθεται στη θέση του συγκυβερνήτη, δίπλα στο πιλότο – αστροναύτη, απολαμβάνοντας το διάρκειας 60 λεπτών ταξίδι στο διάστημα. Φτάνοντας στο προγραμματισμένο σημείο, ο τυχερός ταξιδιώτης θα έχει στη διάθεση του 20 λεπτά για να θαυμάσει τη θέα της γης και του διαστήματος.

Το διαστημικό σκάφος Lynx Mark I, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014, θα φτάνει σε ύψος 60 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης. Παράλληλα, αναμένεται και η λειτουργιά ενός ακόμα διαστημόπλοιου, του Lynx Mark II, το οποίο θα ξεκινήσει τις πτήσεις του το 2015, ταξιδεύοντας τους επιβάτες του σε ύψος 103 χιλιομέτρων.

Ένα σύνολο από 100 ταξιδιώτες θα επιβιβαστούν στο Lynx Mark I και δεδομένου ότι οι Κινέζοι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα διαστημικά ταξίδια, η εταιρεία Space Expedition Corporation έχει κρατήσει ήδη έξι θέσεις για Κινέζους.

Το διαστημικό σκάφος είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά και τροφοδοτείται από κοινά βιο- καύσιμα. Οι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί για περισσότερες από 5.000 πτήσεις, γεγονός που αποτελεί ανακάλυψη στην ιστορία ανάπτυξης των πυραύλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.