Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ελλείψεις ακόμα και σε γάζες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τραγικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Άρτας.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά επίσημα ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Άρτας καθώς η κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τραγικές ελλείψεις, ακόμα και σε γάζες, αναφέρει τοepiruspost.gr.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη της διοίκησης προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα και να απαιτήσουν λύσεις, όμως τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Λεωνίδας Γεωργούσης, στο νοσοκομείο λείπουν πλέον και τα βασικά υλικά όπως είναι οι γάζες και οι φλεβοκαθετήρες για να τοποθετηθούν οι οροί στους ασθενείς. Μάλιστα πολλές φορές οι ίδιοι οι ασθενείς υποχρεώνονται να τους αγοράζουν από φαρμακείο.

«Μέχρι τώρα υπήρχαν ελλείψεις σε υλικά που προσπαθούσαμε να τις βολέψουμε. Έλλειπε δηλαδή το χαρτί, σκουπιζόμασταν με μια πετσέτα που φέρναμε από το σπίτι μας. Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχουν ελλείψεις σε γάντια, σε ράμματα, σε αντισηπτικά, σε συσκευές ορού και κάθε μέρα λείπει και από κάτι ακόμη. Στο μεταξύ ό,τι έρχεται από υλικό έρχεται σε ελάχιστη ποσότητα. Δηλαδή έρχονται π.χ. σύριγγες που φτάνουν για δυο μέρες. Στην παιδιατρική επί παραδείγματος χάριν, οι φλεβοκαθετήρες που είναι ειδικοί σε μέγεθος για τα παιδιά είναι σε ελάχιστη ποσότητα, τόση που είναι κλειδωμένοι στο ντουλάπι μαζί με τα ναρκωτικά. Και υπάρχουν τρεις τέσσερις μόνο για το επείγον περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την αναστολή ή όχι των χειρουργείων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους σημαντικός αριθμός τακτικών ιατρείων αναβάλλεται λόγω έλλειψης υλικών θέμα όμως το οποίο η διοίκηση του νοσηλευτικού Ιδρύματος επιχειρεί να υποβαθμίσει κάνοντας λόγω για δυσκολίες που επιχειρείται να αντιμετωπιστούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.