Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με ενέσιμα χημικά στο Βιετνάμ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις φυλακές της χώρας περιμένουν να εκτελεστούν άλλοι 586 κρατούμενοι.

Στην πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με τη χρήση ενέσιμων θανατηφόρων σκευασμάτων προχώρησαν οι Αρχές στο Βιετνάμ, με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων χημικών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 27χρονος Νγκουγέν Ανχ Τουάν εκτελέστηκε στο Ανόι σήμερα το πρωί, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας. Ο Τουάν είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών το 2010 για ληστεία μετά φόνου.

Οι αρχές της χώρας δεν είχαν μπορέσει να θανατώσουν κάποιον από τους καταδικασμένους στην εσχάτη των ποινών αφότου εγκατέλειψαν την πρακτική της επιβολής της θανατικής ποινής με εκτελεστικά αποσπάσματα κι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν θανατηφόρες ενέσεις τον Ιούλιο του 2011.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις ευρωπαϊκές εταιρείες να πωλούν στις αρχές του Βιετνάμ τις απαραίτητες χημικές ουσίες, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να πειστεί το Ανόι να απεμπολήσει τη θανατική ποινή. Φέτος όμως το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παράγει μόνο του τα απαραίτητα χημικά συστατικά.

Τουλάχιστον 586 άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο αναμένουν την εκτέλεσή τους στις φυλακές της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης στο Βιετνάμ. Ανάμεσα στα εγκλήματα τα οποία επισύρουν την εσχάτη των ποινών είναι οι φόνοι, οι βιασμοί ανηλίκων, η διακίνηση ναρκωτικών κ.ά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.