Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ζητιανεύουν σε γνωστό δρόμο του Ηρακλείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε λογής πραματευτές βρίσκονται από νωρίς στο σημείο.

Είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη στο κέντρο του Ηρακλείου. Η «πύλη εισόδου» για τους χιλιάδες των τουριστών. Αντί όμως να διαφυλαχθεί και να προστατευθεί αισθητικά, έχει γίνει το… μακρύ παζάρι κάθε λογής πραματευτών.

Πρόκειται για την οδό 25ης Αυγούστου, που κάθε μέρα το καλοκαίρι φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες απ' όλες τις χώρες και μοιραία έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο εμπορικούς τουριστικά δρόμους.

Όμως, μόλις τα φώτα από τα μεγάλα καταστήματα κλείσουν, τα πάντα αλλάζουν. Μπροστά από καταστήματα με τουριστικά είδη, απλώνουν την πραμάτεια τους λογής λογής γυρολόγοι κι αλλοδαποί, ενώ οι Ρομά στέλνουν για το «νυχτοκάματο» τα ανήλικα παιδιά τους.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Πραματευτές, παράνομα εμπορεύματα, γυρολόγοι, πλανόδιοι μουσικοί και καλλιτέχνες αναζητούν τον ελάχιστο πλην παράνομο πλουτισμό, από τον Άγιο Τίτο μέχρι και την είσοδο του Κούλε.

Η δημοτική αστυνομία επιλεκτικά προφανώς απούσα, προσπαθεί να αποδείξει πιθανά την ανάγκη ύπαρξής της. Η αστυνομία, χαμένη στα χαρτιά και τις χιλιάδες αναφορές του γραφειοκρατικού συστήματος, αδυνατεί να ανταπεξέλθει και σε αυτή την υποχρέωση. Οι πολίτες, συνηθισμένοι πλέον στην ανομία ενσωματώνονται στο σκηνικό χωρίς να έχουν την αίσθηση του μεμπτού, αφού αυτό το «μεμπτό» αποτελεί πολιτική και κοινωνική καθημερινότητα.

Κατ’ επανάληψη έχουν εκφράσει τις αντιδράσεις τους για το φαινόμενο ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά και οι φορείς. Όμως αυτή την περίοδο η Ελλάδα αναζητά τη μείωση του Φ.Π.Α. και την πτώση στις τιμές της εστίασης. Δυστυχώς, ωστόσο, τα προβλήματα πια είναι βαθιά κοινωνικά και όχι οικονομικά.










Πηγή: http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.