Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αίγινα: Πράσινο φως για τον υποθαλάσσιο αγωγό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοίγει ο δρόμος για ένα έργο ζωής και αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της Αίγινας, καθώς το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης που αφορά τη συμπληρωματική σύμβαση του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης με την ΕΥΔΑΠ, μέσω Περάνης Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμος Αίγινας μπαίνει πλέον στο τελευταίο στάδιο υποστήριξης και υλοποίησης του έργου, ενώ απομένουν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα λύσει οριστικά το έντονο πρόβλημα ύδρευσης, ειδικά τα καλοκαίρια, του νησιού εδώ και δεκαετίες, ανέρχεται στα 23,8 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το σημαντικό έργο και τόνισε ότι «η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, την τόνωση του τουρισμού και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού».

Πρόσθεσε δε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Αίγινα ιδίως κατά τη θερινή τουριστική περίοδο διαμένουν περίπου 70.000 άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα πριν δύο εβδομάδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της λειψυδρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.