Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Αγώνας δρόμου μέσα στην… πανεπιστημιούπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απόσταση πέντε χιλιομέτρων διένυσαν οι συμμετέχοντες στον 8ο Αριστοτέλειο Δρόμο.

Με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη, ο 8ος Αριστοτέλειος Δρόμος, που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ), στο πλαίσιο -φέτος- και του εορτασμού 90 χρόνων από την ίδρυσή του.

Πρώτος στον αγώνα, μήκους πέντε χιλιομέτρων σε κυκλική διαδρομή εντός της πανεπιστημιούπολης, τερμάτισε μεταξύ των ανδρών ο Κωνσταντίνος Βρανάς, φοιτητής των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με χρόνο 14.34΄, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα κατέλαβαν οι Κωνσταντίνος Δεληγιωργάκης, επίσης φοιτητής των ΤΕΦΑΑ και Πέτρος-Δημήτρης Κωνσταντίδης, αθλητής του ΠΑΟΚ.

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Θεοδοσία Μάρκου της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, που έτρεξε τα πέντε χιλιόμετρα σε χρόνο 18 λεπτών και 26 δευτερολέπτων, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κατερίνα Κουκάκη (δεν δήλωσε κάποια ιδιότητα) και στην τρίτη η Ελένη Κοζανίτη της Παιδαγωγικής.

Η διοργάνωση περιλάμβανε δρόμο ενός χιλιομέτρου για μικρούς δρομείς, στον οποίο έτρεξαν περίπου 300 παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους, ενώ στον κυρίως αγώνα, των πέντε χιλιομέτρων, συμμετείχαν 700 αθλητές και χρονομετρήθηκαν οι 519. Την απονομή στους νικητές έκανε η κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής του ΑΠΘ, Αριάδνη Στογιαννίδου.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν περίπου 100 εθελοντές φοιτητές, καθώς και η Ομάδα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Κρίσεων του ΑΠΘ και η Πολιτική Προστασία του δήμου Πυλαίας. Η διοργάνωση έκλεισε από φοιτητές, οι οποίοι επί περίπου μία ώρα χόρεψαν σάλσα, αεροβική και καποέιρα στην Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, όπου ήταν η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα. Τον Αριστοτέλειο Δρόμο διοργάνωσε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.