Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Το μυστικό για την καλύτερη πίτσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστημονική ομάδα ανακάλυψε τον καλύτερο συνδυασμό.

Μοτσαρέλα, τσένταρ ή προβολόνε; Με τόσα πολλά διαφορετικά τυριά να επιλέξετε για το ποιο είναι το καλύτερο για να βάλετε σε μια πίτσα, μια ομάδα επιστημόνων εργάστηκε για λογαριασμό σας, προκειμένου να βρει τον τέλειο συνδυασμό τυριών που θα μετατρέψουν την πίτσα σε γκουρμέ έδεσμα.

Η διεθνής ομάδα επιστημόνων, όπως γράφει η Huffington Post, έχει βρει τον τέλειο συνδυασμό ελέγχοντας την ελαστικότητα του κάθε τύπου τυριού, το λάδι, την υγρασία, την περιεκτικότητα σε νερό και τη θερμοκρασία ψησίματος.

«Το ψήσιμο μιας πίτσας, ακούγεται σαν ένα εντελώς ασήμαντο θέμα», αναφέρει η υπεύθυνη της μελέτης Bryony James, καθηγήτρια με αντικείμενο την χημική και μηχανική υλικών στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, στο βίντεο του YouTube που κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο Τροφίμων που εδρεύει στο Σικάγο.

Η James και οι συνεργάτες της ανέλυσαν τις ιδιότητες επτά διαφορετικών τύπων τυριών - μοτσαρέλα (η οποία χρησιμοποιείται πιο συχνά στην πίτσα), τσένταρ, Colby, ένταμ, έμενταλ, γραβιέρα, και προβολόνε - και πώς επηρεάζουν αυτά τα τυριά, το ψήσιμο.

Τι ανακάλυψαν; Το τσένταρ, το Colby, και το Edam έχουν «μικρή ελαστικότητα,» ότι δεν κάνουν εύκολα «φουσκάλες» κατά το ψήσιμο. Όσο για τη γραβιέρα, το Έμμενταλ, και το προβολόνε, η μεγάλη ποσότητα λαδιού που βγάζουν εμπόδισε την υγρασία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.