Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Εβδομάδα εξελίξεων στην εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώνονται οι βάσεις και οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

«Θερμή» αναμένεται να είναι η εβδομάδα στον τομέα της Παιδείας, καθώς μέχρι το τέλος αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ανακοινώνονται και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, που θα είναι μειωμένες, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Κύρια τάση στις βάσεις θα είναι άνοδος στα περισσότερα τμήματα αλλά και η μεγάλη πτώση στο 5ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης). Στο πεδίο αυτό, για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, είναι πιθανόν να καταγραφούν κενές θέσεις.

Στις περιζήτητες Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές από την άλλη πλευρά, η άνοδος των βάσεων αναμένεται ότι θα ξεκινήσει από τα 250 και θα φτάσει τα 500 μόρια. Στις Νομικές οι αυξομειώσεις αναμένεται ότι θα είναι ελάχιστες. Στα περιφερειακά ΑΕΙ του 5ου πεδίου η πτώση των βάσεων μπορεί να φτάσει και τα 1.000 μόρια ή και να τα ξεπεράσει.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, η ανακοίνωση για τις αποσπάσεις αναμένεται την Τετάρτη 27 Αυγούστου και σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο ότι οι αποσπάσεις φέτος θα είναι κατά 500 λιγότερες. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τα κενά ανέρχονται σε 22.500. Εξασφαλισμένες είναι 19.500 θέσεις, αλλά υπολείπονται ακόμα 3.000 θέσεις που θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις.

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί και η διάταξη για την υπόθεση των «αιώνιων φοιτητών» όπως και οι εκθέσεις αξιολόγησης ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα συζητηθεί και η έκθεση αξιολόγησης για τις διοικητικές ανάγκες οκτώ Ιδρυμάτων από την οποία θα προκύψει αν θα μείνουν τελικά οι περίπου 500 διοικητικοί υπάλληλοι.

Σχετικά με τους αιώνιου φοιτητές η ρύθμιση που προωθεί τελικά το υπουργείο αφορά σε περίπου 25.000 φοιτητές που συμμετείχαν έστω και σε μία εξεταστική εντός της διετίας. Οι συγκεκριμένοι θα έχουν δύο ακόμα ευκαιρίες προτού διαγραφούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.