Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η Ελλάδα στην 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Tην 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ στην κατηγορία Sonar, κατέλαβε το Ελληνικό σκάφος παίρνοντας και το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο. Το πλήρωμα αποτελείται από τους Βασίλη Χριστοφόρου, Θοδωρή Αλεξά και Αργύρη Νοτάρογλου.

Το πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε από το Royal Nova Scotia Yacht Squadron στο Χάλιφαξ του Καναδά από τις 15 εώς τις 24 Αυγούστου. Το πλήρωμα βρέθηκε πολύ κοντά στα μετάλλια αφού απείχε μόλις 8 βαθμούς από το χρυσό. Η μπουνάτσα της τελευταίας ημέρας τους στέρησε την ευκαιρία να το διεκδικήσουν ολοκληρώνοντας τελικά το πρωτάθλημα στην 5η θέση σε ισοβαθμία με το 4ο πλήρωμα.



Το παγκόσμιο αυτό πρωτάθλημα αποτελούσε την πρώτη ευκαιρία που είχαν τα πληρώματα να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ριο το 2016. Πέρα από το Ελληνικό πλήρωμα, την πρόκριση τους κατάφεραν η Γαλλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Αγγλία, η Νορβηγία και η Γερμανία, αφήνοντας έξω σημαντικές ομάδες όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.



Τεχνικός στο πλευρό των αθλητών σε αυτή τους την προσπάθεια, ήταν ο προπονητής τους, Τσαρούχης Άκης.

Επόμενοι βασικοί στόχοι της ομάδας αποτελούν το παγκόσμιο του 2015 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Ριο το 2016.



Τα αποτελέσματα αναλυτικά:
http://www.ifdsworlds2014.ca/images/ifds/results//Sonar%20Overall%20Final.htm

Πληροφορίες για το πρωτάθλημα:
http://www.ifdsworlds2014.ca


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.