Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοι δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές.

Χαμένους αλλά και κερδισμένους κρύβουν οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων που συμφώνησαν κατόπιν εορτής η κυβέρνηση και οι δανειστές.

Οι αλλαγές που θα γίνουν θα έχουν ως μοναδικούς κερδισμένους όσους πρόλαβαν και εξόφλησαν όλο το ποσό διαγράφοντας ταυτόχρονα όλες τις προσαυξήσεις. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που θα γίνουν, ενώ ανάλογη ρύθμιση δεν πρόκειται να υπάρξει.

Όσοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση βάζοντας τα χρέη σε εκατό δόσεις θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Και αυτό ενώ οι ίδιοι υπολογίζουν σε 100 δόσεις, ο αριθμός των δόσεων θα μειωθεί για τους «έχοντες» και δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ακόμα και στο μισό.
Οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων αφορούν:

-Το επιτόκιο. Το ισχύον επιτόκιο θεωρείται χαμηλό από τους δανειστές. Σήμερα αν οι ρυθμιζόμενες οφειλές είναι έως 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται καμία προσαύξηση εντός της ρύθμισης. Για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, το ετήσιο επιτόκιο είναι 3%, είτε κάποιος χρωστά ένα εκατομμύριο ευρώ είτε 6.000 ευρώ. Το επιτόκιο θα αυξηθεί και φαίνεται να κλειδώνει στο 5%

-Ο αριθμός των δόσεων. Όσοι έχουν καταθέσεις, εισοδήματα ή ακίνητα θα δουν τις δόσεις να μειώνονται, αν και οι ίδιοι είχαν επιλέξει να πληρώσουν σε 100 δόσεις...

-Ποιοι χάνουν τη ρύθμιση. Η ισχύουσα ρύθμιση δεν θέτει καμία προϋπόθεση ως προς την εκπλήρωση των τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων.

Μετά τις αλλαγές που προωθούνται, η πληρωμή των τρεχουσών οφειλών ή η ένταξή τους στην πάγια ρύθμιση των δώδεκα δόσεων θα αποτελεί προϋπόθεση για να μη χαθεί η χρυσή ρύθμιση των 100 δόσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.