Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Apple Music: 11 εκατομμύρια χρήστες σε 5 εβδομάδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Apple ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια των πρώτων 5 εβδομάδων που είναι διαθέσιμο, το Apple Music μετρά 11 εκατομμύρια χρήστες. Σημειώνεται ότι πρόκειται για δωρεάν δοκιμαστική έκδοση τριών μηνών που έγινε διαθέσιμη από 30 Ιουνίου με το iOS 8.4. Όταν περάσουν οι 3 μήνες, οι χρήστες θα πληρώνουν 9.99 δολάρια μηνιαίως.



Οι οικογένειες μέχρι 6 άτομα θα έχουν συνδρομή 14.99 δολάρια τον μήνα και ο Eddy Cue της Apple, ανέφερε ότι έχουν ήδη πουληθεί 2 εκατομμύρια συνδρομές σε οικογένειες. Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι από τα 11 εκατομμύρια όσων δοκιμάζουν δωρεάν το Apple Music, πόσοι θα καταλήξουν τελικά να κάνουν συνδρομή επί πληρωμή.

Από την άλλη μεριά, όπως αναφέρει το techblog.gr, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Apple και κυρίαρχος της αγοράς, Spotify, έχει 75 εκατομμύρια συνδρομητές με τα 20 από αυτά να πληρώνουν συνδρομή. Σε αντίθεση με την Apple, το Spotify έχει δωρεάν ad-supported έκδοση που μετρά 55 εκατομμύρια χρήστες.

Μένει να δούμε αν η Apple μπορεί να αποτελέσει απειλή για το Spotify την ώρα που πληροφορίες λένε ότι διεξάγονται έρευνες για ενέργειες της Apple μη υγιούς ανταγωνισμού. Είχαν ακουστεί πληροφορίες ότι κατά την διάρκεια διαπραγματεύσεων είχε ζητήσει από δισκογραφικές εταιρείες, παραγωγούς και καλλιτέχνες να πιέσουν το Spotify να κλείσει την δωρεάν έκδοση, και όχι μόνο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.