Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Επιθέσεις γάλλων αγροτών σε ισπανικά φορτηγά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση της Γαλλίας απαίτησε η Ισπανία.

Η Ισπανία κατήγγειλε σήμερα την αύξηση των επιθέσεων εναντίον ισπανικών φορτηγών που διενεργούν «ατιμωρητί» γάλλοι αγρότες και απαίτησε από τη γειτονική να λάβει μέτρα προκειμένου να τερματιστεί αυτό το φαινόμενο.

Η κυβέρνηση «εξέφρασε διά της διπλωματικής οδού στις γαλλικές αρχές τη σοβαρή ανησυχία της μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώνονται στους γαλλικούς δρόμους από τις 21 Ιουλίου και που επιμένουν αυτή την ώρα», ανέφερε σε μία ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μαδρίτη κατήγγειλε «τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων εναντίον ισπανικών φορτηγών και (φορτηγών) από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταφέρουν προϊόντα διατροφής».

Η Ισπανία προσδιόρισε τους δράστες των επιθέσεων αυτών ως «γάλλους αγρότες και κτηνοτρόφους που δρουν ατιμωρητί» και κατήγγειλε «μία απαράδεκτη κατατρομοκράτηση που τιμωρεί τόσο τους ισπανούς παραγωγούς και μεταφορείς, όσο και τους γάλλους διανομείς των προϊόντων τους».

Η ισπανική κυβέρνηση, που καταγγέλλει μία «κατάφωρη παραβίαση των ευρωπαϊκών κανονισμών», απαίτησε να «ενημερωθεί επειγόντως για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να θέσει τέρμα σε αυτές τις επιθέσεις και να επιβάλει κυρώσεις στους δράστες».

Η Μαδρίτη έστειλε στη γαλλική κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναν κατάλογο των φορτηγών που δέχθηκαν επιθέσεις, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίζει τον ακριβή αριθμό των ισπανικών οχημάτων που υπέστησαν αυτές τις επιθέσεις.

Η κυβέρνηση διαμαρτύρεται επίσης επίσημα για «μέτρα προώθησης της κατανάλωσης γαλλικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων και γαλλικού κρέατος που ανακοινώθηκαν σε πρόσφατες δηλώσεις των αρχών» της γειτονικής χώρας.

Η Μαδρίτη παρενέβη έπειτα από αιτήματα των ισπανικών αγροτικών ομοσπονδιών και των οργανώσεων μεταφορέων, που κατήγγειλαν τις τελευταίες ημέρες τις επιχειρήσεις των γάλλων αγροτών.

Σήμερα, περίπου 50 παραγωγοί φρούτων από τα Ανατολικά Πυρηναία έστησαν ένα οδόφραγμα που ελέγχει και τους δύο οδικούς άξονες που οδηγούν στην Ανδόρα από την ισπανική πλευρά και στην Αριέζ από τη γαλλική. Ελέγχοντας περίπου από τις 07:00 τη διέλευση των τουριστών χάρη σε περίπου 30 τρακτέρ, διένειμαν φρούτα και ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.