Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Erik Weihenmayer: Ο τυφλός με τη μεγάλη θέληση που κατέκτησε το Έβερεστ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 2001 έγινε ο πρώτος άνδρας χωρίς όραση που αναρριχήθηκε στο Έβερεστ. Τα επιτεύγματά του είναι δύσκολο να γίνουν ακόμα και από άτομα που έχουν όραση.



Ο Erik Weihenmayer έμεινε τυφλός στα 13 του χρόνια, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τα όνειρά του. Είναι ένα από εκείνα τα σπάνια άτομα που ξεπέρασαν την αναπηρία τους και ζουν σαν να μην συνέβη ποτέ.


Γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1968 με μία σπάνια οφθαλμολογική πάθηση, την ρετινόσχιση, η οποία εξελίχθηκε σε γλαύκωμα, με αποτέλεσμα να τυφλωθεί στα δεκατρία του χρόνια.

Το 2001 έγινε ο πρώτος άνδρας χωρίς όραση που αναρριχήθηκε στο Έβερεστ. Τα επιτεύγματά του είναι δύσκολο να γίνουν ακόμα και από άτομα που έχουν όραση.

Ο 44χρονος στα νιάτα του έκανε πάλη και εκπροσώπησε μάλιστα την πολιτεία του στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης.



Ο Erik δεν είναι μόνο ορειβάτης. Μεταξύ άλλων είναι ακροβάτης skydiver, ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων, μαραθωνοδρόμος, σκιερ, ορειβάτης, αναρριχητής πάγου και ορειβάτης βράχου.

Το 1993 πήρε πτυχία στα παιδαγωγικά και έγινε δάσκαλος. Πριν την αναρρίχησή του στο Έβερεστ κατέκτησε την κορυφή του Όρους McKinley (η ψηλότερη κορυφή στις ΗΠΑ) και , στη συνέχεια, το Κιλιμάντζαρο (το ψηλότερο όρος στην Αφρική).

Το 1997 ταξίδεψε με ποδήλατο από το Ανόι έως την πόλη τού Ho Chi Minh, μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος είναι βετεράνος τού Βιετνάμ.

Το 1999 επιχείρησε να ανεβεί στο βουνό Ακονκάγουα τής Αργεντινής. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες όμως ανάγκασαν αυτόν και την ομάδα του να γυρίσουν πίσω, παρ΄ όλο που απείχαν ελάχιστα από την κορυφή τού βουνού. Η δεύτερη προσπάθειά του όμως, στέφθηκε με επιτυχία και κατάφερε να κατακτήσει και αυτή τη βουνοκορφή τού Ακονκάγουα.



Ο 44χρονος έχει ακόμα μια πρωτιά, είναι ο μοναδικός τυφλός που κατάφερε να κάνει κανόε καγιάκ στα 226 μίλια του Grand Canyon.

Το 2006 κυκλοφόρησε ένα ντοκυμαντέρ βασισμένο στο σχέδιο "Τυφλή όραση", καθώς και ένα άλλο με τίτλο "Συντροφιά των Άνδεων", του οποίου δημιουργός είναι ένας Ολλανδός σκηνοθέτης.

Η ταινία δείχνει πώς ο Έρικ καταφέρνει να εμπνεύσει μια ομάδα από τυφλούς και με προβλήματα όρασης φοιτητές να ταξιδέψουν σε ολόκληρες τις Άνδεις, τον Ιούνιο τού 2006.


Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.