Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πάτρα: 4.000 οικογένειες θα πληρώνουν φθηνότερο νερό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ.

Τον τριπλασιασμό των οικογενειών που μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Αντώνης Κότσαλης.

Μέχρι σήμερα στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ έχουν ενταχθεί 1.100 οικογένειες, οι οποίες έχουν έκπτωση στη χρέωση έως και 30%, καθώς και δωρεάν παροχή μέρους της συνολικής τους κατανάλωσης.

Στην πρόθεση της ΔΕΥΑΠ, σύμφωνα με τον κ. Κότσαλη είναι η αύξηση των συγκεκριμένων οικογενειών σε 4.000 με διεύρυνση των κριτηρίων, ώστε ακόμη περισσότεροι συμπολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Αυτό που ισχύει σήμερα, είναι πως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με αναπηρία έχουν έκπτωση έως 30%, ενώ για όσες οικογένειες είναι εγγεγραμμένες στην Τράπεζα Τροφίμων τα πρώτα 120 κυβικά νερού είναι δωρεάν.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Α) Για τους Πολύτεκνους και Τρίτεκνους ισχύει έκπτωση 30% επί της αξίας του νερού των εκάστοτε εφαρμοζόμενων τιμολογίων. Για την εφαρμογή του ειδικού τιμολογίου Πολυτέκνων και τριτέκνων ισχύει το παρακάτω εισοδηματικό κριτήριο:

Οικογενειακό ετήσιο εισόδημα 10.000,00 € πλέον 3.000,00 € για κάθε παιδί, το οποίο θα αποδεικνύεται με την υποβολή του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους.

Η ειδική τιμολόγηση πολύτεκνων οικογενειών εφαρμόζεται στις περιπτώσεις οικογενειών με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα παιδιά.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται κάθε χρόνο για ανανέωση της μείωσης (Ιανουάριο) :

1.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον οικείο Δήμο.

2.Απόδειξη λογαριασμού νερού που θα εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου για την μείωση.

3.Προτυπωμένη υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώνεται στην υπηρεσία μας.

4.Πιστοποιητικό από την συνομοσπονδία των πολυτέκνων (για πολυτέκνους μόνο).

Β) ΑΜΕΑ – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ: 50 % έκπτωση στις χρεώσεις καταναλώσεων. Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω που βαρύνουν τον υπόχρεο της παροχής. Για την εφαρμογή του ειδικού τιμολογίου ισχύει το παρακάτω εισοδηματικό κριτήριο: Οικογενειακό ετήσιο εισόδημα 10.000,00 € πλέον 5.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος με αναπηρία άνω του 67%. Το παραπάνω κριτήριο θα αποδεικνύεται με την υποβολή του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους.

Γ) Εγγεγραμμένοι στην Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων

Για τα πρώτα 120 m3 κατανάλωσης ανά τετράμηνο ατελώς με χρέωση μόνο παγίου 6,00€/2μηνο. Για τα επιπλέον των 120 m3 θα ισχύει η εκάστοτε χρέωση με βάση την κλίμακα που θα ξεκινά από το 1ο κυβικό πλέον του παγίου. Προϋπόθεση ένταξης στο ειδικό τιμολόγιο αποτελεί η προσκόμιση βεβαίωσης εγγραφής στην Τράπεζα Τροφίμων.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Επίσης, ο κ. Κότσαλης πρότεινε μείωση σε κάποιες ορεινές περιοχές του Δήμου Πατρέων, κυρίως λόγω της μη έγκαιρης ανταποδοτικότητας, δηλαδή της μικρής καθυστέρησης που παρατηρείται στην αντιμετώπιση βλαβών σε σχέση με τις παραλιακές περιοχές. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ πρότεινε μείωση έως 40% στις περιοχές Θέας, Καλλιθέας και Κρήνης και 20% σε Οβρυά και Σαραβάλι.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους καταναλωτές η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για το 2014 θα παραμείνει ως έχει, χωρίς καμία μεταβολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.