Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: Επετηρίδα τέλος στο δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μήνυμα εξάντλησης της τετραετίας και ολοκλήρωσης του έργου της κυβέρνησης στέλνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

"Παρά τα όσα λέει διαρκώς ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία για την οποία έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός", τονίζει.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ως απόλυτη προτεραιότητα τη γρήγορη και ασφαλή έξοδο από την κρίση. "Όταν πιλοτάρεις ένα αεροπλάνο που κινδυνεύει να πέσει, πρώτα φροντίζεις να το προσγειώσεις με ασφάλεια κι έπειτα να αναζητήσεις τα αίτια για τη βλάβη που υπέστη", σημειώνει και εστιάζοντας στα θέματα του δημοσίου επισημαίνει ότι "για τη δεύτερη φάση του προγράμματος κινητικότητας έχουν σχεδιαστεί από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών και θα υλοποιηθούν δύο σημαντικές παρεμβάσεις, στον ΕΟΠΥΥ και τους δήμους".

"Δεν θα υπάρξουν ξαφνικοί θάνατοι οργανισμών" τόνίζει ο κ. Μητσοτάκης και εξηγεί αναλυτικά: "Σύντομα θα φέρουμε σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία πρώτα φυσικά θα περάσει από δημόσια διαβούλευση και θα μπορέσετε να δείτε αναλυτικά το σχεδιασμό. Φυσικά και δεν πρόκειται να έχουμε κανέναν "ξαφνικό θάνατο", όπως άστοχα έχει γραφτεί, αλλά για Οργανισμούς που έχουν αξιολογηθεί και κριθεί ότι δεν επιτέλουν πλέον ουσιαστική αποστολή, ιδίως δε μέσα στα σφιχτά δημοσιονομικά δεδομένα της περιόδου που διανύουμε".

"Η χώρα πάνω απ΄ όλα χρειάζεται σταθερότητα. Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές. Η οικονομία δεν αντέχει την πολιτική αβεβαιότητα, ειδικά τη στιγμή που να πάει να ορθοποδήσει" σχολίασε.




"Πρέπει να σας πω ότι έμεινα άφωνος όταν οι υπηρεσίες μας με ενημέρωσαν ότι στη χώρα μας γίνονται περίπου 30 εκατομμύρια επικυρώσεις αντιγράφων. Η δική μας πρόταση είναι να καταργηθεί αυτή η διαδικασία και ο πολίτης να προσκομίζει απλά ένα ευανάγνωστο φωτοαντίγραφο, χωρίς να περνάει μέσα απο μια τυπική διαδικασία επικύρωσης, η οποία στην ουσία δεν προσφέρει τίποτα" εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.